Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική
(Η δυνατότητα διαμόρφωσής της στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης)

Offer
Ο τουρισμός αποτελεί κοινωνικοοικονομικό τομέα μείζονος σημασίας με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην οικονομική

ανάπτυξη και στην απασχόληση στην Ευρώπη. Συνιστά μια όλο και πιο σημαντική πλευρά στη ζωή των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι ταξιδεύουν όλο και περισσότερο για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Ο τουρισμός, ως δραστηριότητα που έχει σχέση με την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τους σύγχρονους πολιτισμούς και παραδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύει με υποδειγματικό τρόπο την αναγκαιότητα να συνδυαστεί η οικονομική ανάπτυξη με τη βιώσιμη. Αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για την ενίσχυση της εικόνας της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, που επιτρέπει να προβληθούν οι αξίες και να προωθηθεί η ελκυστικότητα του ευρωπαϊκού προτύπου, το οποίο είναι αποτέλεσμα αιώνων πολιτιστικών ανταλλαγών, γλωσσικής πολυμορφίας και δημιουργικότητας.

Η πολιτική τουρισμού χαρακτηρίζεται από τον διατομεακό χαρακτήρα της. Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πολιτικών έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει αποφασισμένη να εξασφαλίσει τη βελτίωση του τουρισμού στις διάφορες πολιτικές της και να μεριμνήσει ώστε η ορθή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας να ελευθερώσει όλο το ανταγωνιστικό δυναμικό του τομέα.

Ο συντονισμός μεταξύ των σχετικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλλει στην ολοκληρωτική συνεκτίμηση των συμφερόντων και των αναγκών της τουριστικής βιομηχανίας.

Η ευρωπαϊκή πολιτική τουρισμού αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν προϋποθέσεις προσαρμογής, ώστε οι συντελεστές του ευρωπαϊκού τουρισμού να εργασθούν σε ένα ενιαίο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

24χ17 εκ., 308 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.479 1 (Τουρισμός), 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη)
ISBN: 978-960-02-2570-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2570-2
Βάρος: 0.558 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Διονυσοπούλου Παναγιώτα είναι Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα που αφορούν την Τουριστική Οικονομία και Πολιτική. Έχει πραγματοποιήσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ και του αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει επίσης πραγματοποιήσει παιδαγωγικές σπουδές στην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε θέματα σχετικό με τον Τουρισμό και την Ευρωπαϊκή Πολιτική (πολιτική, μάρκετινγκ, οργάνωση και διοίκηση, διεθνείς φορείς του τουρισμού κ.α.) τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διδάξει στο Ειρηνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Εθνική Σχοήή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας. Πέραν της διδακτικής της εμπειρίας έχει ασκήσει επί σειρά ετών διοίκηση σε θέσεις ευθύνης στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Ινστιτούτο Νεολαίας, του οποίου υπήρξε Διευθύντρια, από το 2007-2010 και σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση μελετών τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια Προγραμμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.