Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συστήματα βάσεων δεδομένων
(Η πλήρης θεωρία των βάσεων δεδομένων)

Συστήματα βάσεων δεδομένων
Αυτό το βιβλίο των Silberschatz, Korth και Sudarshan, που έφτασε πλέον στην έκτη έκδοσή του, είναι ένα από τα θεμελιώδη εκπαιδευτικά κείμενα για τις βάσεις δεδομένων. Το βιβλίο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις έννοιες της διαχείρισης βάσεων δεδομένων κατά τρόπο διαισθητικό ώστε να μπορούν οι σπουδαστές να αρχίσουν να δουλεύουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τις βάσεις δεδομένων. Το κείμενο δίνει έμφαση σε πρακτικά θέματα, εφαρμογές, και υλοποιήσεις, καλύπτοντας συγχρόνως τις βασικές θεωρητικές έννοιες κατά τρόπο σαφή και λογικό. Οι έννοιες και οι αλγόριθμοι παρουσιάζονται με τρόπο γενικό ώστε να μην συνδεθούν με ένα συγκεκριμένο σύστημα βάσεων δεδομένων, αλλά όπου απαιτείται υπάρχουν σχόλια που αφορούν συγκεκριμένα συστήματα βάσεων δεδομένων. Οι μόνες προϋποθέσεις είναι η εξοικείωση με τις βασικές δομές δεδομένων, την οργάνωση των υπολογιστών, και μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου.

Νέα Θέματα στην έκτη έκδοση

Αναθεωρημένη κάλυψη της SQL
- έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παραλλαγές της SQL στα πραγματικά συστήματα
- έχει δοθεί προτεραιότητα στην SQL, επιτρέποντας την χρήση παλιότερων SQL έργων

Νέο παράδειγμα μιας πανεπιστημιακής βάσης δεδομένων
- πιο διαισθητικό και ενδιαφέρον παράδειγμα για τους σπουδαστές
- επεξηγεί πιο σύνθετες λογικές σχεδίασης

Αναθεωρημένη σύνταξη ER που είναι πιο συμβατή με την UML

Ενημερωμένο κεφάλαιο σχετικά με τη σχεσιακή σχεδίαση
- πιο διαισθητική κάλυψη, ακολουθούμενη από θεωρία
- παραδείγματα που επεξηγούν πραγματικά θέματα που αφορούν τη σχεδίαση βάσεων δεδομένων

Εκτεταμένη κάλυψη Web εφαρμογών και της ασφάλειας

Βελτιωμένη κάλυψη των δεικτών και της βελτιστοποίησης των ερωτημάτων

Αναθεωρημένη κάλυψη της διαχείρισης συναλλαγών
- εκτεταμένη κάλυψη των βασικών εννοιών στο Κεφάλαιο 14
- λεπτομερής κάλυψη της απομόνωσης στιγμιότυπων
- αναθεωρημένη και απλουστευμένη κάλυψη της αποκατάστασης μιας βάσης δεδομένων

Εκτεταμένη κάλυψη παράλληλων και κατανεμημένων βάσεων δεδομένων
- επεξεργασία βάσεων δεδομένων σε πολυπύρηνους επεξεργαστές
- συστήματα αποθήκευσης δεδομένων βασισμένων στο Internet

Όλα τα κεφάλαια έχουν αναθεωρηθεί για να απεικονίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία

24χ17 εκ., 1376 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.74 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Γκλαβά (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-512-623-0
ISBN (10ψήφιο): 960-512-623-0
Βάρος: 2.298 κιλά
Εκδότης: Γκιούρδας Μ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
75.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

67.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Henry F. Korth (έχει πάρει Ph.D από το Princeton University) είναι Καθηγητής στο Τμήμα Computer Science and Engineering του Πανεπιστήμιου Lehigh. Πριν πάει στο Πανεπιστήμιο Lehigh, ήταν Διευθυντής στο τμήμα Database Principle Research στα Bell Laboratories, στο Murray Hill του New Jersey. Τα ενδιαφέροντά του στην έρευνα περιλαμβάνουν αλγορίθμους βάσεων δεδομένων που έχουν σχεδιασθεί ειδικά για μοντέρνες υπολογιστικές αρχιτεκτονικές (πολυπύρηνους και πολυνηματικούς υπολογιστές, πολυεπίπεδες cache), μεγάλες αποθήκες δεδομένων που βασίονται στο Web, συστήματα βάσεων δεδομένων πραγματικού χρόνου, και παράλληλα συστήματα. Πριν πάει στα Bell Laboratories, ο Καθηγητής Korth ήταν αντιπρόεδρος της Panasonic Technologies, Βοηθός Καθηγητής στο τμήμα Computer Sciences στο Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin, και μέλος έρευνας στην IBM. Ο Καθηγητής Korth είναι μέλος των ACM και IEEE και έχει κερδίσει το βραβείο VLDB 10-year Award.

Ο Abrahαm Silberschatz είναι καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science) στο Πανεπιστήμιο Yale. Πριν από τη συνεργασία του με το Yale, ήταν αντιπρόεδρος του Information Sciences Research Center των Bell Laboratories, στο Murray Ηill του New Jersey. Πριν από αυτό, κατείχε έδρα καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Υπολογιστών (Computer Sciences) του Πανεπιστημίου του Texas στο Austin. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα λειτουργικά συστήματα, τα συστήματα βάσεων δεδομένων, τα συστήματα πραγματικού χρόνου, τα συστήματα αποθηκευτικού χώρου, τη διαχείριση δικτύου και τα κατανεμημένα συστήματα. Πέρα από τις ακαδημαϊκές και βιομηχανικές του θέσεις, ο καθηγητής Silberschatz υπηρέτησε ως μέλος του Biodiversity and Ecosystems Panel της Επιτροπής Συμβούλων για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Προέδρου Clinton, ως σύμβουλος για το Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (National Science Foundation) και ως σύμβουλος για αρκετές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής. Κατέχει τον τίτλο του ACM Fellow και του ΙΕΕΕ Fellow. Έλαβε το Βραβείο Εκπαίδευσης Taylor L. Booth της ΙΕΕΕ για το 2002, το Βραβείο Διακεκριμένου Εκπαιδευτικού Κarl V. Κarlstrom της ACM για το 1998, το Βραβείο Συμβολής SIGMOD της ACM για το 1997 και το βραβείο Διακεκριμένης Εργασίας της ΙΕΕΕ Computer Society για το άρθρο του "Capability Manager", το οποίο εμφανίστηκε στο ΙΕΕΕ Transactions on Software Engineering. Συγγράμματά του έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες εκδόσεις της ACM και της ΙΕΕΕ, καθώς και σε άλλα επαγγελματικά συνέδρια και περιοδικά. Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Database System Concepts.

Ο S. Sudarshan (Ph.D από το University του Winconsin στο Madison) είναι Καθηγητής στο Τμήμα Computer Science and Engineering του Indian Institute of Technology, στη Βομβάη (IIT Bombay). Προηγουμένως ήταν μέλος του τεχνικού προσωπικού του Τμήματος Database Research Group στα Bell Laboratories, στο Murray Hill του New Jersey. Ο Καθηγητής Sudarshan είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 75 άρθρα και έχει κατοχυρώσει 13 πατέντες. Τα ενδιαφέροντά του στην έρευνα περιλαμβάνουν την επεξεργασία και βελτιστοποίηση ερωτημάτων, την αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά σε σχεσιακά και γραφικά δεδομένα, και εργαλεία για δημιουργία και έλεγχο εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Εκτός ότι είναι ο δημιουργός αρχιτεκτονικών διαφόρων συστημάτων λογισμικού που σχετίζονται με τις εσωτερικές πτυχές των βάσεων δεδομένων και των ερωτημάτων με λέξεις-κλειδιά, είναι επίσης υπεύθυνος για την δημιουργία και συντήρηση διαφόρων εφαρμογών βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούνται στο IIT Bombay.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.