Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι ανάπηροι και η εκπαίδευσή τους
(Μια ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση της ένταξης)
Συγγραφέας:   Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη


Offer
Η "αναπηρία" είναι μια πολυσύνθετη, αόριστη και γενική έννοια. Τη δυσκολία ορισμού της μαρτυρά το γεγονός ότι στον όρο "ανάπηροι" υπάγονται πολλές και διαφορετικές κατηγορίες ατόμων με ποικίλα (σωματικά, νοητικά, ψυχικά κ.λπ.) προβλήματα και πολύ διαφορετικά βιώματα εξέλιξης και αλληλεπίδρασης. Προπάντων όμως η αναπηρία συνιστά μια κοινωνική κατασκευή, η οποία αγγίζει όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων (εκπαιδευτικό, κοινωνικό, οικονομικό, επαγγελματικό) και συνδέεται με διαφορετικές επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις.

Το βιβλίο εξετάζει μέσα από μια ψυχοπαιδαγωγική οπτική την αναπηρία ως ολότητα. Περιγράφει τις διαφορετικές απόψεις και παρουσιάζει τα μοντέλα που έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί για την αναπηρία. Σκιαγραφεί το αντικείμενο και τους στόχους της Ειδικής Αγωγής σε σχέση με τη στήριξη και τη βοήθεια στα ανάπηρα άτομα. Τέλος, διερευνά διεξοδικά το ζήτημα της ένταξης των ανάπηρων ατόμων στο γενικό σχολικό σύστημα, καθώς και το αντικείμενο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, όπως έχει αναπτυχθεί στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τον τομέα της εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της αναπηρίας (ειδικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές, κοινωνικούς επιστήμονες, υπεύθυνους για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής), αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται γενικότερα για ένα ζήτημα που αφορά σε μεγάλη έκταση το κοινωνικό σύνολο.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 1996.

23χ16 εκ., 288 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ειδική Αγωγή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9552-50-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-50-1
Βάρος: 0.548 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
19.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση ανάπηρων μαθητών. Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυνατότητες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες. Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι επίσης, υπεύθυνη του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.