Η πολεμική κατοχή στο διεθνές δίκαιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πολεμική κατοχή στο διεθνές δίκαιο

Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης

20.00€ -10% 18.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604457762

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Το δίκαιο της πολεμικής κατοχής αντιμετωπιζόταν για πολλά χρόνια ως ένας αναχρονισμός, ουσιαστικά το κατάλοιπο μιας άλλης εποχής. Μια γρήγορη επισκόπηση της νομικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει τη φανερή έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτό το δικαιϊκό πεδίο, σαν να θεσπίστηκε το δίκαιο της πολεμικής κατοχής άπαξ με την υιοθέτηση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης και το τέλος της κατοχής στη Γερμανία και την Ιαπωνία. Ακόμα και η περίπτωση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον έξω από τα σύνορα του Ισραήλ.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η κατοχή του Ιράκ πυροδότησε το ενδιαφέρον για το δίκαιο της πολεμικής κατοχής, και ανέδειξε τα κενά του ενόψει των νομικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών που είχαν ήδη συντελεστεί, και τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύγχρονης έριδας. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κώστας Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Κώστας Θ. Χατζηκωνσταντίνου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, μέλος της International Law Association κ.ά. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης (Υπεύθυνος Σειράς)


Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
215
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.459 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Απλά καταπληκτικό! Επιστημονικότητο, αρτιότατο,…

★ ★ ★ ★ ★

Απλά καταπληκτικό! Επιστημονικότητο, αρτιότατο, άκρως εκσυγχρονισμένο και κυρίως με πλούσιες παραπομπές σε νομολογία και βιβλιογραφία, παράθεση πληθώρας απόψεων αλλά και πρωτοτυπία θέσεων. Μία ανανεωτική πνοή στο Δίκαιο της Πολ. Κατοχής, ένα έργο το οποίο αξίζει να συμπεριληφθεί σε κάθε συναφή συλλογή. Συγχαρητήρια στον αξιολογότατο συγγραφέα!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/08/2013)