Συζητήσεις με τον Τομ Ρόμπινς
zoom in
17.92€ -27% 13.08€

Προτιμώ να ενθαρρύνω τους αναγνώστες, να αγκαλιάζουν τη ζωή, με την παραδοχή ότι όποιος λέει "ναι" στη ζωή, αυτόματα θα πει "όχι" σ΄ εκείνες τις δυνάμεις και τις πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή, την καταπιέζουν ή την υποβαθμίζουν σε απλή επιβίωση.

Ο Τομ Ρόμπινς με την "Αμάντα" (1971) που έκανε το λογοτεχνικό του ντεμπούτο, έγινε γνωστός ως η κυριότερη φωνή της αμερικάνικης λογοτεχνικής αντικουλτούρας. Η επιτυχία των "Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν" (1976) και "Τρυποκάρυδος" (1980) εδραίωσαν τη φήμη του ως καλτ συγγραφέα. Η ζωντανή γλώσσα, το σκαμπρόζικο χιούμορ, οι φιλοσοφικοί στοχασμοί, τα αι-ρετικά σχόλια για τη θρησκεία και τη σεξουαλικότητα, η εμμονή του σε γυναίκες ηρωίδες χαρακτηρίζουν το έργο του.

Οι "Συζητήσεις με τον Τομ Ρόμπινς" περιλαμβάνουν πάνω από είκοσι συνεντεύξεις που έδωσε ο συγγραφέας από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 μέχρι σήμερα, όπου μιλά για τη ζωή του, για τα έργα του, τις εμπειρίες του από το αντεργκράουντ κίνημα, τις επιρροές του από ανατολικές φιλοσοφίες, την ανάγκη για πνεύμα και χιούμορ στη λογοτεχνία και πολλά άλλα μιας συναρπαστικής ζωής - της δικής του.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Strelow (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Larry McCaffery (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Randy Sue Coburn (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter O. Whitmer (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Nicholas O΄Connell (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Bill Strickland (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jessica Maxwell (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Tom Robbins

Tom Robbins (Συγγραφέας)

O Thomas Eugene Robbins γεννήθηκε στο Blowing Rock των ΗΠΑ το 1936. Μετά το πέρασμά του από διάφορα κολέγια, εργάστηκε ως διορθωτής στις εφημερίδες "The Richmond Times-Dispatch", "The Seattle Times" (όπου αρθρογράφησε και ως κριτικός τέχνης) και "Seattle Post-Intelligencer". Τα μυθιστορήματά του χαρακτηρίζονται από το ύφος της μετα-μπιτ, επινοητικής, γεμάτης χιούμορ λογοτεχνίας που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες: "Another roadside attraction", 1971 (ελλ. τίτλος "Αμάντα το κορίτσι της γης"), "Even cowgirls get the blues", 1976 (ελλ. τίτλος "Ακόμη και οι καουμπόισσες μελαγχολούν", το πιο διάσημο ίσως βιβλίο του), "Still life with woodpecker", 1980 (ελλ. τίτλος "Τρυποκάρυδος"), "Jitterbug perfume", 1984 (ελλ. τίτλος "Το άρωμα του ονείρου"), "Skinny legs and all", 1990 (ελλ. τίτλος "Ο χορός των εφτά πέπλων"), "Half asleep in frog pajamas", 1994 (ελλ. τίτλος "Μισοκοιμισμένοι μες τις βατραχοπιτζάμες μας"), "Fierce invalids home from hot climates", 2000 (ελλ. τίτλος "Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα"), "Villa Incognito", 2003. Έχει εκδοθεί, επίσης, ένας τόμος με μικρότερα ταξιδιωτικά του κείμενα, δοκίμια, σατιρικά πορτρέτα, κριτικές και ποιήματα (που δημοσιεύτηκαν στο "Esquire", στο "Playboy", στους "New York Times", κ.ά.), με τίτλο "Wild ducks flying backward", 2005.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ολύμπιος Ε. Δαφέρμος

Ολύμπιος Ε. Δαφέρμος (Συγγραφέας)

Ο Ολύμπιος Εμμ. Δαφέρμος γεννήθηκε το 1947 στην Αξό Ρεθύμνου. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π. και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, είναι συγγραφέας των βιβλίων "Φοιτητές και δικτατορία: Το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα 1972-1973" (Γαβριηλίδης, 1999· 2003) και "Όνειρο ήταν" (Γαβριηλίδης, 2003· επανέκδοση: Οδυσσέας, 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Liam O. Purdon (Επιμέλεια)

Ο Λίαμ Ο. Πέρντον είναι καθηγητής αγγλικής φιλολογίας στο Κολέγιο Doane. Δουλειά του έχει δημοσιευθεί στα "Studies in Philology", "Philological Quarterly" και άλλα επιστημονικά περιοδικά.

Torey Beef (Επιμέλεια)

Ο Μπιφ Τόρεϊ είναι επιμελητής και έχει συνεπιμεληθεί τα "Conversations with Hunter S. Thomson", "Conversations with Thomas McGuane και Jim Harrison: A Comprehensive Bibliography 1964-2008".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
388
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.581 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση