Τάσος Φαληρέας: Χαριστική βολή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τάσος Φαληρέας: Χαριστική βολή

Τάσος Φαληρέας

16.96€ -10% 15.26€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603201533

  • Κατηγορίες:

    Μουσική , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Ιστός

Ο Τάσος Φαληρέας (Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 1940 - Αθήνα 30 Ιουλίου 2000) είχε καταλυτική παρουσία στο χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα της μουσικής. Ήταν πιο γνωστός ως μουσικός παραγωγός, αλλά είχε πολυσχιδή δημόσια παρουσία, και μέσα από την αρθρογραφία του και μέσα από τις συζητήσεις του, οι οποίες συχνά καθοδηγούσαν την αθηναϊκή διανόηση.

Το βιβλίο "Τάσος Φαληρέας : Χαριστική βολή" συγκεντρώνει όλα τα κείμενα που δημοσίευσε ο Τάσος Φαληρέας και αρκετά ανέκδοτα. Εδώ, για πρώτη φορά, βρίσκει κανείς όλα τα λογοτεχνικά κείμενα του Τάσου (πεζά, ποιήματα και στίχους), και όλα τα δημόσια κείμενά του (άρθρα, επιστολές, προλόγους, σχόλια), καθώς και ορισμένες συνεντεύξεις του. Επίσης, βρίσκει κείμενα γραμμένα για τον Τάσο Φαληρέα, ώστε να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα για την προσωπικότητά του και την απήχησή του.

Μανόλης Σαββίδης (Επιμέλεια)


Τάσος Φαληρέας

Τάσος Φαληρέας (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και πέθανε το 2000. Δούλεψε στη δισκογραφία 35 χρόνια στις μεγάλες εταιρίες και ταυτόχρονα ήταν το πιο αυθεντικό underground άτομο, όχι μονο του τραγουδιού, αλλά και της κοινωνικής ζωής της Αθήνας στα δημιουργικά χρόνια των δεκαετιών 1960-1980. Από τους πιο έγκυρους πρεσβευτές του αμερικάνικου ρόκ στην Ελλάδα, προσχώρησε έγκαιρα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ως παραγωγός δίσκων στη Λύρα, στην Columbia και στην CBS. Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων έγραψε δημοσιογραφικά κείμενα για τη μουσική, αλλά και κάποια λογοτεχνικά, επηρεασμένος από το κίνημα των μπητνικς και από τους σουρεαλιστές. Τα κείμενά του αυτά - μαζί με κάποια εισαγωγικά σημειώματα φίλων του - συγκέντρωσε ο φιλόλογος και εκδότης Μανόλης Σαββίδης και τα εξέδωσε σέ έναν τόμο 360 σελίδων, με τίτλο "Τάσος Φαληρέας, Χαριστική Βολή", στις εκδόσεις Ιστός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
359
Διαστάσεις:
22x16
Βάρος:
0.522 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση