Πάμε... πανεπιστήμιο 2012
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πάμε... πανεπιστήμιο 2012

Οδηγός σπουδών: Αναλυτική παρουσίαση Πανεπιστήμια - ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές

Σπύρος Μιχαλούλης

Νίκος Παυλάκος

Το βιβλίο "Πάμε... πανεπιστήμιο 2012" αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων "Πάμε... πανεπιστήμιο" (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011) τα οποία βοηθούν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και γονείς στην επιλογή των σπουδών τους. Το "Πάμε... πανεπιστήμιο 2012" αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του Μηχανογραφικού δελτίου και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο - οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών, είναι κάτοχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός" του τμήματος Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έρευνές τους δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Ο στόχος του βιβλίου είναι διπλός: - Οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. - Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί να δείξουν στους μαθητές τους ότι βρίσκονται κοντά τους προσφέροντάς τους τον πιο αναλυτικό οδηγό σπουδών με πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θεματολογία: Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με: - Το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων - Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τμήμα - Τα μεταπτυχιακά που προσφέρουν τα τμήματα - Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων - Αντιστοιχίες τμημάτων για τις μετεγγραφές - Στοιχεία για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ - Πίνακας Στατιστικών Στοιχείων με: Βάσεις, Αριθμό Εισακτέων, Δηλώσεις τμημάτων ως πρώτη επιλογή - Επαγγελματικά Λύκεια - Νομοθεσία για την Εισαγωγή στην Τροτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σπύρος Μιχαλούλης

Σπύρος Μιχαλούλης (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Μιχαλούλης είναι Οικονομολόγος - Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. - Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. - Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη "Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό" του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών. - Υπεύθυνος εκπαίδευσης και επιλογής προσωπικού στην εταιρεία Unilever HPCX, Bristol, U.K. επί 1 χρόνο. - Δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Καριέρα" (ειδική έκδοση για την αγορά εργασίας). - Διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην εταιρεία "Καριέρα Α.Ε." επί 2 χρόνια. - Σύμβουλος δικτύου στο πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου "Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εκπαιδευτικές Μονάδες". - Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Σ.Ε.Π.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Παυλάκος

Νίκος Παυλάκος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Παυλάκος είναι Εκπαιδευτικός - Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. - Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου. - Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη "Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό" του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών. - Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Αρσακείου Σχολείου Αθηνών επί 2 χρόνια. - Ειδικός συμβουλευτικής στο πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου "Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εκπαιδευτικές Μονάδες". - Μέλος ακαδημαϊκών ερευνητικών ομάδων σε θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. - Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Σ.Ε.Π.). - Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σ. Λάμπρου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
688
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.287 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση