Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παγκόσμια πολιτική οικονομία
(Εξέλιξη και δυναμικές)
Συγγραφείς:   Robert O΄ Brien, Marc Williams,


Offer
Η δημοσίευση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου συμβαδίζει με μια σφοδρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τη συνεχιζόμενη χρηματοοικονομική κρίση στην Ευρώπη, μια λανθάνουσα Αμερικανική οικονομία και αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία. Η προσέγγιση που υιοθετείται σε αυτό το κείμενο για την κατανόηση της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας έχει τρία βασικά στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο, η έμφαση στις θεωρητικές προοπτικές, εισάγει τους φοιτητές στις θεωρίες-κλειδιά και τις προοπτικές στην παγκόσμια πολιτική οικονομία. Η ενασχόληση με αντικρουόμενες θεωρητικές προσεγγίσεις είναι πολύτιμη για την κατανόηση του πλαισίου στο οποίο οι επαγγελματίες και οι φορείς λήψης των αποφάσεων λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Το δεύτερο στοιχείο, η έμφαση στην ιστορία, παρέχει στους φοιτητές τη βάση για την κατανόηση της συνέχειας και της αλλαγής. Η αντίληψη για την ιστορία, μας παρέχει την ικανότητα να αναγνωρίζουμε με αυθεντικό τρόπο τις νέες εξελίξεις. Το τρίτο στοιχείο, η έμφαση στα πλαίσια-κλειδιά και τις δομές της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας, επιτρέπει στους φοιτητές να εξερευνήσουν το δυναμισμό μιας πολύπλοκης αλληλοεξαρτώμενης παγκόσμιας οικονομίας μέσω της άμεσης ενασχόλησής τους με θέματα-κλειδιά, αναγνωρίζοντας, την ίδια στιγμή, ότι τα θέματα αυτά είναι ενσωματωμένα σε ευρύτερα πλαίσια. Για παράδειγμα, τα τρέχοντα χρηματοοικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητά δίνοντας απλά έμφαση στα γεγονότα καθώς αυτά ξετυλίγονται, αλλά απαιτείται μια βαθύτερη ανάλυση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής δομής.
Όπως πάντα, είμαστε υποχρεωμένοι σε όλους αυτούς που έκαναν αυτή την έκδοση πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να ευχαριστήσουμε. Όμως, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τις αδιάκοπες προσπάθειες του Δρ. Παντελή Σκλιά στον οποίο εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.


Σημείωση: Πρόλογος: Παντελής Σκλιάς

24χ17 εκ., 618 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
Άλλα πρόσωπα: Παντελής Σκλιάς (Επιμελητής) , Κωνσταντίνος Κρίτσης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-02-2596-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2596-6
Βάρος: 1.284 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
40.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Robert O΄ Brien κατέχει την έδρα της Διεθνούς Εργατικής Ένωσης Βορείου Αμερικής για Παγκόσμια Εργατικά Ζητήματα και είναι Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου McMaster, στο Οντάριο του Καναδά.

Ο Marc Williams είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.