Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάγνωση και γραφή στην προσχολική εκπαίδευση
Συγγραφέας:   Ευφημία Τάφα


Offer
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι παιδαγωγοί της προσχολικής ηλικίας μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη τους ένα πρόγραμμα για την ανάδυση της ανάγνωσης και της γραφής στα μικρά παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει τα παιδιά να κατακτήσουν πολλές από τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τον γραπτό λόγο πριν ακόμη φοιτήσουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Η συγγραφέας παρουσιάζει τις σύγχρονες απόψεις για την ανάδυση της ανάγνωσης και της γραφής στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και παραθέτει πλήθος γραπτών δειγμάτων των παιδιών και άφθονο φωτογραφικό υλικό από την πρακτική εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος σε προσχολικές τάξεις. Επίσης, περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό και προτείνει άλλες, στις οποίες ο γραπτός λόγος είναι το κυρίως ζητούμενο.

Η εκπόνηση σήμερα σύγχρονων προγραμμάτων για την καλλιέργεια του γραπτού λόγου στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας καθιστά αυτό το πόνημα απαραίτητο βοήθημα για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων και για τις/τους παιδαγωγούς της προσχολικής ηλικίας.

27χ20 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Προσχολική και Σχολική Παιδαγωγική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.4 (Ανάγνωση (Προσχολική)), 372.6 (Γραφή - Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική))
Άλλα πρόσωπα: Ευφημία Τάφα (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9552-25-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-25-0
Βάρος: 0.675 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ευφημία Τάφα σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Καλλιθέας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Master in Special Education) καθώς και το διδακτορικό της (Ph. D. in Education) στο Πανεπιστήμιο Wales, College of Swansea. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προσχολικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με το University of Wales, Swansea ως Associated Tutor. Δίδαξε στη ΣΕΛΔΕ Αθηνών, στο ΜΔΔΕ και στο ΠΕΚ Αθήνας. Στο επιστημονικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται το βιβλίο "Τεστ Ανίχνευσης της Αναγνωστικής Ικανότητας".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.