Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονες ενταξιακές προσεγγίσεις
(Θεωρία)

Offer
Το θέμα της εκπαιδευτικής ένταξης αναπήρων αναδεικνύει ένα "νέο" αντικείμενο συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ θεωρητικών της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρίες.

Στο δίτομο αυτό έργο, η ενταξιακή εκπαίδευση παρουσιάζεται ως ένα σχέδιο πολιτισμικής πολιτικής, μέρος της πολιτικής τής ταυτότητας, της διαφορετικότητας και της εκπροσώπησης στις σχολικές κοινωνικές σχέσεις. Η συμμετοχή των Ελλήνων και ξένων ειδικών, που εκφράζουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και αποτυπώνουν την πλούσια εμπειρία τους σε σχέση με την ενταξιακή διαδικασία, επιτρέπει στον αναγνώστη να συλλάβει σε έκταση όλες τις πτυχές και να κατανοήσει σε βάθος τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές που ενέχει το ζήτημα της ένταξης. Η έκδοση αυτή, η οποία εμπλουτίζει την ελληνόφωνη βιβλιογραφία για την ειδική εκπαίδευση και κυρίως την ενταξιακή, απευθύνεται σε όλους αυτούς που εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες: εκπαιδευτικούς, γονείς, ειδικούς επιστήμονες και πολιτικούς, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Απευθύνεται επίσης σε εκείνους που πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των ανθρώπων -ανάπηρων και μη- σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής, μακριά από προκαταλήψεις και εμπόδια.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2004.

23χ16 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ειδική Αγωγή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 305.908 (Άτομα με ειδικές ανάγκες)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Επιμελητής) , Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-9552-09-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-09-9
Βάρος: 0.431 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
16.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Len Barton είναι Καθηγητής της Ενταξιακής Εκπαίδευσης στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι εκδότης των έγκυρων περιοδικών Disability and Society και British Journal of Sociology of Education. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σχετικές με τα ζητήματα της αναπηρίας και της ενταξιακής εκπαίδευσης και είναι εκδότης και συν-εκδότης σε δύο σειρές βιβλίων αντίστοιχης θεματολογίας. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στα δια-πολιτισμικά ζητήματα και στις συνέπειες στην πολιτική και στην πρακτική. Τα ενδιαφέροντα του αυτά έχουν επίσης οδηγήσει στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στη διδασκαλία, θεωρείται διεθνώς ένας από τους πατέρες της Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση ανάπηρων μαθητών. Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυνατότητες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες. Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι επίσης, υπεύθυνη του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χρυσόστομος Παπασπύρου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Από το 1962 είναι ανήκοος. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1977-1982) και στο Πολυτεχνείο (ΕΤΗ) Ζυρίχης (1982-1983), καθώς επίσης και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου (1987-1990), όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος φιλοσοφίας με βαθμό άριστα. Είναι ο πρώτος ανήκοος γλωσσολόγος της Ευρώπης. Από το 1984 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Ειδικό Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, ενώ είναι συγχρόνως και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κινηματικών Γλωσσών της Σχολής Γλωσσικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αμβούργου, στο οποίο διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής κατά το 2002 με πλήρη διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα. Από το 1992 συνεργάζεται με τον Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Εκπαιδεύσεως Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει έξι γλώσσες. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει μεταφράσει ποιήματα του Χαλίλ Γκιμπράν και του Ομάρ Χαγιάμ στα ελληνικά. Οι διδακτικές και οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής και της κοινωνικής καταστάσεως των ανηκόων, στην κοινωνική τους ένταξη διά της ισότιμης αποδοχής της κινηματικής γλώσσας, στην δίγλωσση εκπαίδευση των ανηκόων, στην γλωσσολογική έρευνα και διδασκαλία της κινηματικής γλώσσας και στην διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ γλώσσας, σκέψεως και πολιτισμού εν γένει. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ταγκάλου, επίσης ανήκοη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και συνάδελφο στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.