Κοινωνική εργασία με οικογένειες σε κρίση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνική εργασία με οικογένειες σε κρίση

Αλεξάνδρα Βεργέτη

26.20€ -27% 19.13€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606863387

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνικά Προβλήματα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Τόπος

Η αλλαγή και η εξέλιξη αποτελούν κοινωνικά φαινόμενα συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση και ίδιον γνώρισμα του κοινωνικού περιβάλλοντος. Τα άτομα αποκρίνονται και αλληλεπιδρούν με τις αλλαγές αυτές αξιοποιώντας τις ικανότητες για προσαρμογή και τις δεξιότητες αντιμετώπισης νέων καταστάσεων, σε συνδυασμό με τους πόρους που αντλούν από το περιβάλλον (οικογένεια, γειτονιά, σύστημα εκπαίδευσης, υγείας, δικαιοσύνης, απασχόλησης, κοινωνικής φροντίδας κ.ά.). Στις περιπτώσεις που οι αλλαγές αυτές (φυσικές καταστροφές, θάνατος, αποχωρισμός, σεξουαλική κακοποίηση, μετανάστευση σε ξένη χώρα) συνιστούν ισχυρά τραυματικά βιώματα και συμπίπτουν με ελλείμματα πόρων στο περιβάλλον, τα άτομα/οικογένειες τις εκλαμβάνουν ως καταστροφή και περιέρχονται σε ευάλωτη θέση ή και κρίση.

Ως άριστο υπόδειγμα βιβλίου μιας εφαρμοσμένης κοινωνικής επιστήμης, το βιβλίο της κ. Βεργέτη πραγματεύεται τις μορφές και τις όψεις που λαμβάνουν τα φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να συμβάλουν στην εκδήλωση κρίσης, καθώς και την πρακτική της κοινωνικής εργασίας που εφαρμόζεται προς επίλυσή της.

Παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο κατανόησης των καταστάσεων κρίσης και τεκμηρίωσης των παρεμβάσεων σε αυτές και γίνεται εκτενής παρουσίαση της κοινωνικής πραγματικότητας των ρευστών σχημάτων της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας και των πόρων κοινωνικής πολιτικής που τους διατίθενται.

"Η κοινωνική εργασία με οικογένειες σε κρίση" ολοκληρώνεται με την καταγραφή των βημάτων που ακολουθούνται στην εφαρμογή ολιστικών μοντέλων άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες που βρίσκονται σε περιστασιακές ή μακροχρόνιες καταστάσεις κρίσης.

Το βιβλίο συστήνεται ανεπιφύλακτα σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, νηπιοβρεφοκόμους, και σε στελέχη μονάδων υποδοχής και αντιμετώπισης κρίσεων και ψυχικής υγείας. Ανεκτίμητη αναμένεται η συμβολή του στη διδασκαλία μαθημάτων κλινικής πρακτικής σε Ανώτατες Σχολές και Τμήματα, όπου παρέχεται εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στις παραπάνω ειδικότητες, λόγω της εμπεριστατωμένης παρουσίασης των περιπτώσεων που περιέχει.

Θεανώ Καλλινικάκη, καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ

Θεανώ Καλλινικάκη

Θεανώ Καλλινικάκη (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Θεανώ Καλλινικάκη είναι κοινωνική λειτουργός. Από το 1977 εργάζεται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει ασχοληθεί ειδικότερα με την κλινική και τη σχολική κοινωνική εργασία, τομείς στους οποίους έχει αναπτύξει ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Έχει διδάξει μαθήματα κοινωνικής εργασίας σε πανεπιστημιακά τμήματα και υπήρξε εκπαιδεύτρια και επόπτρια πρακτικής άσκησης σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ.

Αλεξάνδρα Βεργέτη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.551 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση