Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης
zoom in

Ένα βιβλίο που έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει Άγιος Βασίλης, μπορεί να θεωρηθεί παιδικό και πράγματι να είναι. Όμως το ερώτημα δεν είναι μόνο παιδικό. Ξεκινά από τη μικρή μας ηλικία και βασανίζει τα παιδιά και τα εγγόνια μας κάνοντας πολλά παιδικά μάτια να κλάψουν αλλά και πολλούς ενήλικες να αισθανθούν αμήχανοι και στριμωγμένοι μπροστά σ` αυτό το ερώτημα.
Μέσα από τον τρυφερό και έγκυρο λόγο του βιβλίου, μαζί με το μικρό Βασίλη, μαθαίνουμε και οι μεγάλοι την ιστορία του Αι Βασίλη αλλά και του Santa Claus. Μαθαίνουμε πώς γεννήθηκε η σχέση των δύο με τα παιδιά και ανακαλύπτουμε την αληθινή απάντηση στο ερώτημα: `Υπάρχει Άγιος Βασίλης;`


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Πεπονά

Μαρία Πεπονά (Εικονογράφος)

Η Μαρία Πεπονά γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και σπούδασε γραφιστική και οπτική επικοινωνία στον ΑΚΤΟ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου και πήρε ΜΑ (Master of Arts) στην εικονογράφηση. Δούλεψε για λίγο ως βοηθός καθηγητή εικονογράφησης στο Surrey Institute of Art and Design University College, καθώς και ως corporate εικονογράφος στο Spirit Design στη Βιέννη. Με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου ασχολήθηκε σχετικά πρόσφατα.

Ελένη Λιντζαροπούλου

Ελένη Λιντζαροπούλου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1962. Αριστούχος της Θεολογικής Σχολής, σπούδασε Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις & Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ, στην Ορθόδοξη Θεολογία. Για περισσότερο από μια δεκαπενταετία ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό Θέατρο και έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον Δήμο Κορυδαλλού, ενώ έχει τον συντονισμό κοινωνικών δράσεων και ομάδων εθελοντών. "Ο Βασίλης κι ο Αι Βασίλης", μία ιστορία της για παιδιά, κυκλοφόρησε το 2011 από τις Εκδόσεις Παρρησία και οι ποιητικές της συλλογές "Ο Πίθος των Γυναικών" και "Η εποχή των λέξεων" κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις των Φίλων το 2013 και το 2015 αντίστοιχα. Κείμενα, δοκίμια και κριτικές της δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
31
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.206 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση