Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ψυχολογία
Συγγραφέας:   Nicky Hayes


Offer
Το έργο "Εισαγωγή στην ψυχολογία" είναι ένα σημαντικό εγχείρημα που συγκεντρώνει τη βασική γνώση από πολλούς και διαφορετικούς τομείς της ψυχολογίας. Ο δεύτερος τόμος καλύπτει θέματα της εξελικτικής ψυχολογίας, και ειδικότερα τις λειτουργίες που αφορούν τη βιοσωματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου καθʼ όλη τη διάρκεια της ζωής του (βρεφική, παιδική, εφηβική, ενήλικη, ώριμη και γεροντική ηλικία). Στον τόμο εξετάζονται τα βασικότερα θέματα της δια βίου ανάπτυξης του ατόμου, και συγκεκριμένα η γνωστική, η γλωσσική και η ψυχοκοινωνική του ανάπυξη. Το έργο αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην επιστήμη της ψυχολογίας. Η παρουσίαση των θεωριών, η παράθεση των ερευνητικών δεδομένων, η κριτική εξέταση των απόψεων και τα ζωντανά παραδείγματα δείχνουν ότι η ψυχολογία είναι μια εξελισσόμενη επιστήμη, η οποία επεκτείνεται σε πλήθος φαινομένων, περικλείει πολλαπλές και πολυδιάστατες προσεγγίσεις μελέτης, και επιδιώκει τη με διαλεκτικό και κριτικό τρόπο ανάπτυξη της γνώσης. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν το έργο ιδιαίτερα ενδιαφέρον ακόμη και για τους μη ειδικούς αναγνώστες που θέλουν να γνωρίσουν την επιστήμη της ψυχολογίας. Οι ειδικοί αναγνώστες, από την άλλη, θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και την ανάπτυξη των θεωριών στην ψυχολογία, και θα αποκτήσουν ένα στέρεο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουν τις περαιτέρω γνώσεις τους για το αντικείμενο.

Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 1998.

23χ16 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βασική Βιβλιοθήκη Ψυχολογίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία Κωσταρίδου - Ευκλείδη (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-9552-14-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-14-5
Βάρος: 0.519 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
24.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Hayes, Nicky
Η δρ Νίκυ Χέιζ είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας και επίτιμο μέλος του Συλλόγου για τη Διδασκαλία της Ψυχολογίας. Ασχολείται με την ανάπτυξη μεθόδων για τη διδασκαλία και την εξέταση της ψυχολογίας από το 1980. Το 1997 της απονεμήθηκε το Βραβείο της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας για την πολύτιμη συμβολή της στη διδασκαλία της ψυχολογίας. Είναι διάσημη επειδή έκανε την ψυχολογία προσιτή στο ευρύ κοινό. Έχει εκδώσει δεκαέξι βιβλία ψυχολογίας, αρκετά από τα οποία είναι σημαντικά εγχειρίδια διδασκαλίας. Η Νίκυ Χέιζ έχει πτυχίο και διδακτορικό στην ψυχολογία και έχει ειδικευτεί στη μελέτη των κοινωνικών εκφράσεων και της κοινωνικής ταυτότητας μέσα σε διάφορους οργανισμούς. Ασχολείται ακόμα με την έρευνα σ΄ αυτούς τους τομείς. Είναι επίσης κάτοχος PGCE και μεταπτυχιακού στην εκπαίδευση, με ειδίκευση στη μελέτη αναλυτικών προγραμμάτων και στην επιστημονική εκπαίδευση. Σήμερα είναι επισκέπτρια καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.