Αιρεσιάρχης και Σια
zoom in
12.00€ -10% 10.80€

"Οι έρωτές μου της μίας στιγμής αξίζουν έρωτες ενός αιώνα. Ευτυχώς, όμως, καμμία δεν με ακολουθεί και δεν έχω το χρόνο ν΄ αποκτήσω τη συνήθεια εκείνη από την οποία προκύπτει η ζήλεια. Γελάστε, λοιπόν! μην φοβάστε μήτε το μέλλον, μήτε το θάνατο. Ποτέ δεν είναι κανείς βέβαιος ότι θα πεθάνει. Θαρρείτε, μήπως, ότι είμαι ο μόνος που δεν πέθανε; Θυμάστε τον Ενώχ, τον Ηλία, τον Εμπεδοκλή, τον Απολλώνιο τον Τυανέα; Και μήπως δεν υπάρχουν στον κόσμο κάποιοι που πιστεύουν ότι ο Ναπολέων ζει ακόμη; Κι εκείνος ο καημένος βασιλιάς της Βαυαρίας, ο Λουδοβίκος ο 2ος! Όλοι βεβαιώνουν ότι ο θαυμαστός και τρελλός βασιλιάς τους παραμένει ζωντανός. Κι εσείς ο ίδιος, ίσως να μην πεθάνετε ποτέ".
Ο Gμillaμme Apollinaire (1880-1918) υπήρξε εμβληματική μορφή του γαλλικού μοντερνισμού κι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του 20ού αι. Η συλλογή διηγημάτων "Αιρεσιάρχης και σία" είναι ίσως το σημαντικότερο πεζογραφικό έργο του. Δημοσιευμένες από το 1899 και μετά, και συγκεντρωμένες σε τόμο το 1910, οι εξιστορήσεις αυτές αποτελούν ένα ελιξήριο μαύρου χιούμορ, φαντασιακών εξάρσεων, ερώτων, εγκλημάτων και σαγηνευτικής λογιοσύνης που θα παραμείνει αξέχαστο. Οι μεθυστικές αναθυμιάσεις αρχίζουν με το άνοιγμα του βιβλίου...

 

Guillaume Apollinaire

Guillaume Apollinaire (Συγγραφέας)

Ο Wilhelm Apollinaris de Kostrowitsky, γνωστός ως Guillaume Apollinaire, γεννήθηκε στη Ρώμη το 1880 και πέθανε στο Παρίσι το 1918. Από τους δημιουργούς της Σχολής του Παρισιού, ποιητής πρωτοποριακός της Ειρήνης και του Πολέμου, πρόδρομος του σουρεαλισμού, στενός φίλος του Πικασό και απολογητής του κυβισμού και όλων των νέων ρευμάτων της Τέχνης, παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο διάσημος εκπρόσωπος μιας εποχής που είχε σαν μέλημά της την ανανέωση του ποιητικού λόγου και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η προσφορά του κατέχει το προνόμιο της μοναδικότητας. Παρ΄ όλη την τεράστια επιρροή της, δεν μπόρεσε να βρει αξιόλογους μιμητές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Σταμπάκης (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Σταμπάκης είναι μεταφραστής-επιμελητής και ιδρυτικό μέλος της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Αθηνών. Έχει εκδόσει την ποιητική συλλογή "Το μπαούλο με τις μπίλιες" (εκδ. Φαρφουλάς, 2007) και έχει μεταφράσει ποίηση του Benjamin Peret ("Απαγορεύεται η αφισοκόλληση", εκδ. Ύψιλον, Edward Lear ("Τα γραπτά της Α-νοησίας", εκδ. Φαρφουλάς, 2007), την ανθολογία "Surrealism in Greece" (εκδ. University of Texas Press, 2008) και πολλά άλλα βιβλία και μικρότερα κείμενα, κυρίως από τον διεθνή υπερρεαλισμό και τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.239 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση