Διαχείριση συμπεριφοράς στη σχολική τάξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαχείριση συμπεριφοράς στη σχολική τάξη

Πρακτικές ιδέες για εύκολη και αποτελεσματική εφαρμογή

Nicola Morgan

12.50€ -24% 9.50€

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων γνωρίζουν ότι η διδασκαλία είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Τα προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να διαταράξουν το κλίμα στη σχολική τάξη, να σπαταλήσουν τον χρόνο του εκπαιδευτικού και συνεπώς να επηρεάσουν την εκπαίδευση και την καλή διάθεση των παιδιών.
Οι συμπεριφορές που παρουσιάζουν δυσκολίες στη διαχείρισή τους είναι ποικίλες: απλή διάσπαση, έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης, τάση για καταστροφή, υπερκινητικότητα ή τάση για απομόνωση. Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει την πολυετή εμπειρία της συγγραφέα στη διαχείριση ευρείας γκάμας δύσκολων συμπεριφορών μέσα στην τάξη. Δεν πρόκειται για βιβλίο θεωρητικό, αλλά για ένα βιβλίο με πρακτικές και εύκολες στην εφαρμογή τους στρατηγικές, οι οποίες όχι μόνο λειτουργούν αλλά και τα αποτελέσματά τους διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο αυτό δίνει γρήγορες, εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να συγκεντρώνονται στη δουλειά τους και να υιοθετούν την κατάλληλη συμπεριφορά στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Συνεπώς, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ευρεία γκάμα δεξιοτήτων αποδεκτής συμπεριφοράς στο πλαίσιο του σχολείου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Νίκα

Βασιλική Νίκα (Επιμέλεια)

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές "Χωρίς Σωσίβιο" και "Στα Βαθιά" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Πατάκη".


Εύα Καλισκάμη (Μεταφραστής)


Nicola Morgan

Nicola Morgan (Συγγραφέας)

Η Nicola Morgan γεννήθηκε στην Αγγλία το 1961. Σπούδασε αρχαίους κλασικούς και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εκπαίδευση σαν δασκάλα και το 1994, μετά από ένα επιπλέον δίπλωμα, δημιούργησε έναν κύκλο ανάγνωσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας ("Magic Readers", που εξελίχθηκε, το 1999, στο "The Child Literacy Centre"). Έχει γράψει μυθιστορήματα ("Mondays are Red", "Fleshmarket", "Sleepwalking", "The Passionflower", "Massacre", "Chicken Friend", "The Highwayman΄s Footsteps", "The Highwayman΄s Curse", καθώς και βιβλία συμβουλευτικής για παιδιά και εφήβους ("Blame my Brain", "Know Your Brain", "The Leaving Home Survival Guide"). Η προσωπική της ιστοσελίδα είναι: www.nicolamorgan.co.uk.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.253 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση