Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοκλιματικές εφαρμογές και καινοτόμες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

No Cover
Το βιβλίο επιχειρεί να καταγράψει όλες τις βιοκλιματικές και καινοτόμες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στα κτήρια και οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με άμεσα αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας, υδάτινων πόρων και στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συγκεκριμένες βιοκλιματικές και καινοτόμες δράσεις που εφαρμόστηκαν διαχρονικά σε ελληνικά σχολεία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών βιοκλιματικού σχεδιασμού:
- Η αρχή γίνεται το 1982 με τις πρώτες εφαρμογές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στις μελέτες σχολείων και άλλων κτηριακών συγκροτημάτων, ενώ το 1993 εγκαινιάζεται η πρώτη συνεργασία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
- Το 2000 ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων και η απομάκρυνση σημαντικών στοιχείων αμιάντου μπαίνουν στη λίστα προτεραιοτήτων του κράτους, ενώ το 2004 όλες οι προαναφερόμενες δράσεις αρχίζουν να υλοποιούνται και συγχρόνως εντατικοποιούνται νέες βασικές προτεραιότητες.
- Την τελευταία πενταετία οι προσπάθειες έχουν αποδώσει εμφανή αποτελέσματα, ενώ επιστήμονες, πανεπιστήμια και κρατικοί φορείς συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τους επόμενους στόχους της βελτίωσης των συνθηκών στις εκπαιδευτικές δομές της Χώρας.

Σήμερα, το σύγχρονο βιοκλιματικο ελληνικό σχολείο είναι πραγματικότητα.

24χ17 εκ., 211 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία), 371 (Σχολείο), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-351-882-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-882-4
Βάρος: 0.468 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βίκυ Μπενετάτου-Κεφάλα είναι αρχιτέκτων μηχανικός του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας Ιταλίας. Ασχολείται με τη μελέτη και την επίβλεψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Έχει εξειδικευτεί στον βιοκλιματικό σχεδιαμό και στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας σχολικών κτιρίων. Έχει συντάξει τεύχη Προδιαγραφών, Κανονισμών και Οδηγιών για τον σχεδιασμό σχολικών κτιρίων. Έχει υπηρετήσει ως μελετήτρια και επιβλέπουσα μηχανικός στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων από το 1978, ενώ κατά το διάστημα 2004-2010 διετέλεσε προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων του ΟΣΚ. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε διεθνή συνέδρια Εκπαιδευτικών Υποδομών του ΟΟΣΑ (Μεξικό, Φινλανδία).

Ο Παναγιώτης Παταργιάς είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο "Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών και Περιβάλλον". Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ και διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει 98 επιστημονικές εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και 5 πανεπιστημιακά εγχειρίδια. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (2004-2009), πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ (2009-2010), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (1993), τεχνικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας (2000-2004) και καθηγητής στη ΣΜΑ (2003-2008). Έχει διατελέσει επίσης μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (1990-1993), καθώς και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (1986-1992).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.