Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γεωγραφία στις διεθνείς σπουδές
(Μια γεωγραφική προσέγγιση της σύγχρονης διεθνούς κοινότητας)

Offer
Η προσέγγιση της έρευνας αυτής δεν αφορά απλά και μόνον στη γεωφυσική παρουσίαση του πλανήτη Γη, ούτε όμως και στη στείρα γεωπολιτική καταγραφή της κρατικής υπόστασης, με όλες τις παρεπόμενες της εθνικής κυριαρχίας επιρροές της στον θαλάσσιο και όχι μόνο χώρο. Ως στόχος τέθηκε από την αρχή η προσπάθεια σύζευξης της γεωγραφικής πραγματικότητας, τόσο με την εξέλιξη της σύγχρονης, οργανωμένης διεθνούς κοινότητας, όσο και με την αναθεωρημένη διάσταση του αναπτυξιακού φαινομένου, όπως αυτό προήλθε μέσα από τη σχετικά πρόσφατη πολυδιάστατη θεώρησή του, κυρίως μετά τη δεκαετία 1980.

Το όλο εγχείρημα διανθίζεται ασφαλώς με τη συμπληρωματική παράθεση πληθώρας Χαρτών, γεωφυσικών και πολιτικών, καθώς και αναλυτικών Πινάκων, Σχεδιαγραμμάτων, ακόμη και Φωτογραφιών, που αναδεικνύουν τα επιμέρους συμπεράσματα αναφορικά με την επιρροή του συνόλου των γεωγραφικών δεδομένων στη διαμόρφωση των Διεθνών Σπουδών τον 21ο αιώνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιμέρους κλάδοι της επιστήμης της γεωγραφίας, όπως αυτή αφορά στην παρούσα μελέτη, εντοπίζονται στην προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στη φυσική γεωγραφία, την πολιτική γεωγραφία και την ανθρωπογεωγραφία. Και οι τρεις αυτοί κλάδοι απαντούν στην περιέργεια του επιστήμονα/ερευνητή διεθνολόγου, ο οποίος διακατέχεται από την προσπάθεια ερμηνείας της σύγχρονης διεθνούς πραγματικότητας, σε επίπεδο ανάλυσης των σχέσεων ανάμεσα στα οργανωμένα κράτη, αλλά και τους λαούς που συναποτελούν τη διεθνή κοινωνία.

29χ21 εκ., 311 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.101 (Γεωπολιτική), 910 (Γεωγραφία )
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Ι. Τσάλτας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-08-0585-7
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0585-7
Βάρος: 0.923 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
35.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσάλτας, Γρηγόρης Ι.
Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.