Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
zoom in
11.94€ -24% 9.07€

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται το θεωρητικό πλαίσιο του θεσμού της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Μετά από μια σύντομη επισκόπηση της ιστορικής διάστασης του θεσμού, διερευνώνται συστηματικά οι εξής θεματικές ενότητες, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την αποτελεσματική άσκηση του διδασκαλικού επαγγέλματος μέσα στη σχολική τάξη: μοντέλα, σκοποί και στόχοι του Προγράμματος Σπουδών εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, επιστημονική θεωρητική εκπαίδευση, παιδαγωγική κατάρτιση (ενίσχυση της επιθυμητής συμπεριφοράς, διαχείριση κρίσεων μέσα στη σχολική τάξη -αναλυτικά παραδείγματα κατά περίπτωση-, στιλ διδασκαλίας, επικοινωνία εκπαιδευτικού και μαθητή και μαθητή με τους συμμαθητές), διδακτική κατάρτιση (σχεδιασμός, διεξαγωγή, μέτρηση και βαθμολόγηση της σχολικής επίδοσης, αξιολόγηση της διδασκαλίας), Πρακτική Άσκηση, `αξίες` και εκπαίδευση εκπαιδευτικών, επιμόρφωση.
Το βιβλίο απευθύνεται στους υποψήφιους και στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, καθώς και από εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χρήστος Η. Αντωνίου

Χρήστος Η. Αντωνίου (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ηρ. Αντωνίου γεννήθηκε στη Ζούζουλη Καστοριάς. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία (1977) και Γερμανική Φιλολογία (1987) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλοσοφία στο Tubingen Γερμανίας (1982) και στην Ιστορία της Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1990). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, στο χώρο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994). Είναι καθηγητής Παιδαγωγικής -Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών- στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι επιστημονικές περιοχές με τις οποίες ασχολείται ερευνητικά είναι η Φιλοσοφία της Παιδείας, η Ιστορία της Εκπαίδευσης και η Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.28 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση