Εγκλωβισμένοι στην Τουρκία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγκλωβισμένοι στην Τουρκία

Μυθιστόρημα

Παναγιώτης Λαθούρης

Μετά την επιτυχή απελευθέρωση των αιχμαλώτων, που κρατούσαν οι Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία, (βλ. βιβλίο `ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ`), πέντε διασώστες και δύο πρώην αιχμάλωτοι, εγκλωβίζονται σε ένα κρησφύγετο σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Μικράς Ασίας μέχρι να δυναμώσουν οι δύο πρώην αιχμάλωτοι, που είναι εξαντλημένοι λόγω των αθλίων συνθηκών κράτησής τους.
Όταν επιχειρούν να διαφύγουν προς το Καστελόριζο, πέφτουν σε μπλόκο του τουρκικού στρατού και η σωτηρία τους έρχεται από την επέμβαση των...
Στην Ελλάδα οργανώνεται ομάδα για τη στήριξή τους και την υποβοήθηση της διαφυγής τους. Φτάνουν στην Καππαδοκία και...
Η πορεία τους συνοδεύεται από μνήμες χαμένων πατρίδων και συζητήσεις που αφορούν τα προβλήματα της Ελλάδας και των κατοίκων της, ιδιαίτερα της νεολαίας.
Αυτό που τους εκπλήσσει είναι η διαπίστωση ότι η Τουρκία δεν είναι συμπαγής εθνικά, καθώς συναντούν στο δρόμο τους μειονότητες, που μέχρι τώρα ήταν ξεχασμένες από τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά παραμένουν ζωντανές και σκιρτούν για την ανάδειξή τους σε ξεχωριστή εθνική οντότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παναγιώτης Λαθούρης

Παναγιώτης Λαθούρης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Λαθούρης γεννήθηκε το 1955 στη Στυλίδα, στην οποία διαμένει και σήμερα. Σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι μέλος του ΤΕΕ και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Επιχειρησιακού προγράμματος Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο τα Κοινοτικά Προγράμματα. Ξένες γλώσσες: καλά Αγγλικά Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή και έχει συγγράψει δύο θεατρικά έργα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.469 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση