Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσιολογία φυτών

Φυσιολογία φυτών
Το βιβλίο αυτό αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαιρετικά επιτυχημένο διδακτικό βιβλίο, ίσως το καλύτερο στο είδος του, γεγονός που μαρτυρούν όχι μόνο οι 5 εκδόσεις του (από το 1991) και η μετάφρασή του σε 10 γλώσσες, αλλά και η εντυπωσιακή, διεθνής ομάδα των 35 συγγραφέων, όλοι τους σημαντικοί ερευνητές - ο καθένας στο πεδίο του - και, οι περισσότεροι, έμπειροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Τη συλλογική αυτή προσέγγιση, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας, υιοθετήσαμε κι εμείς (πιστεύω με επιτυχία) στη μεταφορά του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα. Η ομάδα μας (μεταφραστές και επιμελητές κειμένων) απαρτίζεται από 26 πανεπιστημιακούς δασκάλους (Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας) και περιλαμβάνει όλους σχεδόν τους καθηγητές Φυσιολογίας Φυτών των τμημάτων βιολογίας, γεωπονίας και δασολογίας της χώρας.

Το βιβλίο αυτό καλύπτει σε βάθος και σε πλάτος όλα τα σύγχρονα ερευνητικά αντικείμενα της Φυσιολογίας Φυτών και πιστεύω ότι βοηθά τους αναγνώστες, και ιδιαίτερα τους φοιτητές μας, να γνωρίσουν τις λειτουργίες των φυτών κι έτσι να καταλάβουν καλύτερα τους σιωπηλούς μας φίλους και να τους αγαπήσουν. Με πρώτη ματιά, τόσο η σχετικά μεγάλη έκταση του βιβλίου όσο και η έμφαση που δίνεται στη μοριακή διάσταση των μηχανισμών (ιδιαίτερα της σηματοδότησης και του συντονισμού της φυτικής ανάπτυξης) ίσως αποθαρρύνει τον επίδοξο μελετητή. Όμως, αφενός η πλούσια και εξαιρετικής ποιότητας εικονογράφηση και αφετέρου η διδακτική δομή (ιδιαίτερα με τις προσεγμένες περιλήψεις κάθε κεφαλαίου) κάνουν τα πράγματα πολύ ευκολότερα. Στο σημείο αυτό αναδύεται και η πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε σωστός πανεπιστημιακός δάσκαλος. Πώς δηλαδή, από ένα σύγχρονο και πλήρες σύγγραμμα (καθρέφτη του σημερινού επιπέδου της Επιστήμης αλλά και ΄βιβλίο αναφοράς΄) θα επιλέξει και ενδεχομένως τροποποιήσει και εμπλουτίσει τις πανεπιστημιακές διαλέξεις του (και σε τελευταία ανάλυση ΄την ύλη του μαθήματος΄), ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στο επίπεδο γνώσεων αλλά και την επιστημονική κατεύθυνση του ακροατηρίου του.

29χ21 εκ., 1088 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 582 (Φυτά), 581 (Βοτανική)
Άλλα πρόσωπα: κ.ά. (Μεταφραστής) , Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Β. Γαλάτης (Μεταφραστής) , Π. Αποστολάκος (Μεταφραστής) , Κωνσταντίνος Θάνος (Επιμελητής) , Lincoln Taiz (Επιμελητής) , Eduardo Zeiger (Επιμελητής) , Κωνσταντίνος Βλαχονάσιος (Μεταφραστής) , Κυριάκος Γεωργίου (Μεταφραστής) , Γεώργιος Γραμματικόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-98123-9-9
ISBN (10ψήφιο): 960-98123-9-2
Βάρος: 3.266 κιλά
Εκδότης: Utopia
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
200.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

180.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Taiz, Lincoln
Ο Lincoln Taiz είναι Ομότιμος Καθηγητής Μοριακής, Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της California στη Santa Cruz. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα (Ph.D.) στη Βοτανική από το Πανεπιστήμιο της California στο Berkeley. Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του Dr. Taiz εστιάζεται στη δομή, τη λειτουργία και την εξέλιξη των Η+-ΑΤPασών των χυμοτοπίων. Έχει επίσης ασχοληθεί με τις γιββερελλίνες, τις μηχανικές ιδιότητες του κυτταρικού τοιχώματος, τη μεταφορά των μετάλλων, τη μεταφορά της αυξίνης και το άνοιγμα των στομάτων.

Zeiger, Eduardo
Ο Eduardo Zeiger είναι Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της California στο Los Angeles. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα (Ph.D.) στη Γενετική των Φυτών από το Πανεπιστήμιο της California στο Davis. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη λειτουργία των στομάτων, την αισθητηριακή μεταγωγή των αποκρίσεων στο κυανό φως και τη μελέτη των εγκλιματισμών των στομάτων σε σχέση με την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.