Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λαβή
(Διηγήματα)
Συγγραφέας:   Ευάγγελος Ι. Τζάνος


Offer
Στα δεκατρία διηγήματα της Λαβής καταγράφονται: α) ο εθελοντισμός των προσώπων να γίνουν οι ίδιοι υλικό ενός πειράματος, στην κατασκευή του οποίου βοήθησαν ("Νημερτής"), β) η απώλεια των συναισθημάτων ("Λυτή θηλιά"), γ) η χρησιμότητα των οργανωμένων θρησκειών ("Shanghai"), δ) η επιχείρηση φανατισμού της επόμενης γενιάς με τα βιώματα των προηγούμενων ("Το τέλος της φιλοξενίας"), ε) η επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στον τρόπο που οι νέοι ερωτεύονται ("Η διαδικασία της αναστολής"), στον τρόπο που φιλτράρουν τις εμπειρίες τους ("Το γονίδιο της βλοσυρότητας"), στον τρόπο με τον οποίο αποδέχονται τους γονείς τους ("Το διδακτικό διήγημα"), στ) η απομόνωση από όσα συμβαίνουν γύρω μας ("Η ταλάντευση των μετακινήσεων"), ζ) η λογοτεχνική επεξεργασία κεφαλαίων του βιβλίου της Γενέσεως που αφορούν τον Ιακώβ, τη Ραχήλ και τον Ιωσήφ ("Η θρησκεία των λέξεων"), η) ο προβληματισμός ενός συγγραφέα αφενός για την αξία του έργου του και αφετέρου για το κατά πόσο αυτό ενδιαφέρει μια χρεοκοπημένη κοινωνία ("Η γεωγραφία ενός χειρογράφου"), θ) η περιθωριοποίηση της διαφορετικότητας ("Η δεινή σιωπή του Μεθόδιου Ανθρακίτη") και ι) κομμάτι αθηναϊκού τοπίου με πυξίδα τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη ("Περίρρυτος τόπος Τάσου Λειβαδίτη. Η πόλη"). Το ομότιτλο διήγημα "Λαβή" βασίστηκε σε ποίημα του Αντρέα Παγουλάτου από τη συλλογή Πέραμα. Η εικόνα του ποιήματος εκλήφθηκε σαν αρχαιοελληνική επιγραφή, και η εικόνα του διηγήματος αποτελεί υποτιθέμενη προσπάθεια αποκατάστασης των εφθαρμένων τμημάτων της. Ωστόσο, αυτό αφορά αποκλειστικά την οπτική του διηγήματος. Έννοια-κλειδί: το χθες πιθανολογεί το αύριο.

20χ14 εκ., 155 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.3 (Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα )
ISBN: 978-960-335-242-6
ISBN (10ψήφιο): 960-335-242-Χ
Βάρος: 0.255 κιλά
Εκδότης: Ηριδανός
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τζάνος, Ευάγγελος Ι.
Ο Ευάγγελος Ι. Τζάνος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (1986- 1988), και έλαβε πτυχίο από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" (2004-2009). Σήμερα παρακολουθεί στο Ε.Α.Π. το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία". Έχει εκδώσει τα τρία πρώτα μέρη της τετραλογίας με τον γενικό τίτλο Το Τυχαίο: "Ενέδρα", εκδ. Μανδραγόρας, Αθήνα 2008, "Λαβή", εκδ. Ηριδανός, Αθήνα 2011, "Σύνεργα", εκδ. Σαΐτα, e-book, Καβάλα 2012. Άλλη αυτοτελής έκδοση: "Ένας νεανικός χρόνος", εκδ. Οργανισμός Γραμμάτων και Τεχνών, Αθήνα 1990. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύει διηγήματα και μελέτες σε λογοτεχνικά περιοδικά (Νέες Τομές, Πλανόδιον, Οδός Πανός, Ρεύματα, Μανδραγόρας, Παπαδιαμαντικά Τετράδια κ.ά.). Η νουβέλα "Αφανισμός" είναι το τέταρτο μέρος του Τυχαίου. Η α΄ γραφή της δημοσιεύτηκε στο περ. Απόπλους, τχ. 57-58 (2013).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.