Τα γούστα του κυρίου Σλόαν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα γούστα του κυρίου Σλόαν

Joe Kingsley Orton

14.91€ -27% 10.88€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603352341

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Ηριδανός

Ο Τζο΄Ορτον παρουσιάστηκε ως συγγραφέας το 1964 με το έργο " Τα γούστα του κυρίου Σλόαν" ("Entairtaining Mr Sloane"), πολλοί κριτικοί θεώρησαν, ενώ άλλοι κριτικοί αντέδρασαν εντελώς αρνητικά, χαρακτηρίζοντάς το. Ο Όρτον χάρηκε όχι τόσο για τις καλές κριτικές όσο για την κατακραυγή, φτάνοντας στο σημείο να γράφει ο ίδιος γράμματα διαμαρτυρίας σ΄ εφημερίδες και περιοδικά με διάφορα ψευδώνυμα.
Ερρίκος Γ. Μπελιές

Ερρίκος Γ. Μπελιές (Μεταφραστής)

Ο φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Eρρίκος Μπελιές (1950-2016) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς γαλλικής καταγωγής. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διακρίθηκε κυρίως ως εργώδης μεταφραστής θεατρικών έργων, βάζοντας την υπογραφή του στη μετάφραση και των τριάντα επτά θεατρικών έργων του Σαίξπηρ από τις εκδόσεις Κέδρος, έργο το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και ολοκλήρωσε το 2004. Εκτός των έργων του Σαίξπηρ, μετέφρασε επίσης Γκολντόνι, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ίμπσεν, Στρίντμπεργκ, Ο. Γουάιλντ, Λ. Πιραντέλο, Μαγιακόφσκι, Ιονέσκο, Τέννεσι Ουίλλιαμς, Ευγένιο Ο΄ Νηλ, Χάρολντ Πίντερ, Έντουαρντ Άλμπυ, κ.ά. Ως ποιητής εξέδωσε τις συλλογές "Πόλεως" (1989), "Φαινόμενον ως να έπλεε και μένον ακίνητον" (1996), "Το διακεκριμένο σώμα" (1996) και "Τα εισόδια του φόβου" (1997). Έφυγε από τη ζωή στις 19 Απριλίου 2016 στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Joe Kingsley Orton

Joe Kingsley Orton (Συγγραφέας)

Ο Τζον Κίνγκσλι Όρτον γεννήθηκε στο Λέστερ της Αγγλίας την 1η Ιανουαρίου του 1933. Ενώ σπούδαζε με υποτροφία στη RADA, γνώρισε τον κατά επτά χρόνια μεγαλύτερό του Κένεθ Χάλιγουελ, ηθοποιό και συγγραφέα, ο οποίος θα γινόταν φίλος του, μέντοράς του, εραστής του και, εν τέλει, ο δολοφόνος του. Προκλητικός και ανοιχτά ομοφυλόφιλος σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα, ο "Τζο" Όρτον υπήρξε το ανερχόμενο αστέρι μιας "εναλλακτικής βρετανικής διανόησης."Το πρώτο του θεατρικό έργο, "Τα γούστα του κύριου Σλόαν" ("Entertaining Mr. Sloane"), σημείωσε τεράστια επιτυχία, ενώ το "Loot" κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο καλύτερου θεατρικού έργου της εφημερίδας Evening Standard.Παραμερισμένος από την μεγάλη επιτυχία και διασημότητα του Όρτον, ο Κένεθ Χάλιγουελ τον δολοφόνησε τον Αύγουστο του 1967 και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στη σύντομη αλλά παραγωγική καριέρα του, ο Τζο Όρτον κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τον όρο "μαύρη κωμωδία" και να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της φάρσας τον 20ου αιώνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
182
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση