Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιπποτροφία
Συγγραφέας:   Γεώργιος Ι. Αρσένος


Ιπποτροφία
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στοχεύει να τους βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των βασικών θεμάτων της θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας, που σχετίζονται με την εκτροφή των ιπποειδών.

Το περιεχόμενο του βιβλίου κατανέμεται σε οκτώ κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη διάρθρωση και τη σημασία της «Ιπποτροφίας», το δεύτερο στην ταξινόμηση, την προέλευση και την ονοματολογία των ιπποειδών, το τρίτο στην εξωτερική μορφολογική διάπλαση του σώματος τους, το τέταρτο στους χρωματισμούς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το πέμπτο στον προσδιορισμό της ηλικίας τους, το έκτο στις σημαντικότερες φυλές ίππων, το έβδομο στη συμπεριφορά και ευζωία των ιπποειδών και το όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο στις μεθόδους εκτροφής τους.

Κατά την επιλογή της ύλης, λήφθηκε υπόψη τόσο το περιεχόμενο των άλλων μαθημάτων που διδάσκονται στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., όσο και η ανάγκη να δοθούν οι βασικές αρχές που διέπουν την εκτροφή των ιπποειδών. Είναι αυτονόητο ότι το εύρος της "Ιπποτροφίας" δεν περιορίζεται στα δεδομένα του βιβλίου αυτού. Έτσι, στο τέλος δίνεται μια σειρά βιβλιογραφικών πηγών, στις οποίες μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης για περισσότερες πληροφορίες.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη δεύτερη έκδοση η οποία εμπλουτίστηκε σε σχέση με την αρχική ώστε να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές της Κτηνιατρικής, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την εκτροφή των ιπποειδών.

(πρόλογος του βιβλίου)


Σημείωση: Copyright: 2012. Επανέκδοση: "Σύγχρονη Παιδεία", 2005.

25χ17 εκ., 214 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 636.089 (Κτηνιατρική), 599.725 (Ίπποι)
ISBN: 978-960-418-361-6
ISBN (10ψήφιο): 960-418-361-3
Βάρος: 0.655 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Επίκουρος καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.