Διαχειρίζομαι και αλλάζω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαχειρίζομαι και αλλάζω

Ταυτοχρόνως και επειγόντως

Δημήτρης Β. Παπούλιας

10.95€ -27% 7.99€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602187647

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Κριτική

Η σειρά Ιδέες σύγχρονης διακυβέρνησης θίγει κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που απασχολούν την κοινή γνώμη, επιδιώκοντας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο.
Ο Δημήτρης Β. Παπούλιας παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα της χώρας με σκοπό την επισήμανση των δυνατοτήτων που παραμένουν κοιμώμενες και αναξιοποίητες σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Εφαρμόζει και εδώ την ίδια πρακτική με τα προηγούμενα βιβλία του (Χρυσάφι είναι το Δημόσιο, Η κρίση αλλάζει τη ζωή μας και το management), να γράφει με επιστημονική τεκμηρίωση για τα τρέχοντα και τα επείγοντα ζητήματα, που χρειάζονται αντιμετώπιση με οργανωμένο τρόπο και μέθοδο.
Στο `Διαχειρίζομαι και αλλάζω` επανέρχεται με νέες απόψεις και προτάσεις. Η φωνή του αυτή τη φορά γίνεται εντονότερη λόγω του κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου. Επισημαίνει ότι μια άλλη τεχνοπολιτική, διοικητική αντίληψη είναι εφικτή μέσα στην κρίση, με έμφαση στην οργανωμένη διαχείριση
των αλλαγών και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Με αναπλαισίωση του πολιτικού σκηνικού και των νέων ιδεών. Για να ωφεληθεί ο πολίτης και να καταξιωθεί η πολιτεία. Για να εναρμονιστεί ο πολιτικός/μεταρρυθμιστικός λόγος με την εφαρμογή. Για να γίνει μετακίνηση από την κρατική οικονομία στην οικονομία της αγοράς. Με ένα κράτος επιτελικό, ρυθμιστικό και κοινωνικό.
Ο συγγραφέας στο νέο του βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει πράγματα που μπορούν να αρχίσουν τώρα, με άμεσα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Β. Παπούλιας

Δημήτρης Β. Παπούλιας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Β. Παπούλιας γεννήθηκε το 1939 στο Ψάρι Τρικολώνων Αρκαδίας. Είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολήθηκε επί μακρόν με θέματα επιχειρησιακής έρευνας, management και οργάνωσης του δημόσιου τομέα. Εργάστηκε ως σύμβουλος στο υπουργείο Γεωργίας και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, υποδιοικητής της ΕΤΒΑ και πρόεδρος των Δ.Σ του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Chipita Α.Ε. Την περίοδο 1991-2001 ήταν πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ). Υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στα φοιτητικά του χρόνια στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν στέλεχος της νεολαίας της ΕΔΑ και εγκατέλειψε τη χώρα λόγω της δικτατορίας το 1968. Έζησε στη Ρώμη και στην Οξφόρδη, όπου σπούδασε και εργάστηκε στα εκεί πανεπιστήμια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.219 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση