Το πηγάδι στο τέλος του κόσμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πηγάδι στο τέλος του κόσμου

Βιβλίο IV: Ο δρόμος της επιστροφής

William Morris

Υπάρχει μια Πηγή στα Πέρατα του Κόσμου, και το ταξίδι προς αυτήν τον άνθρωπο αλλάζει: τον κάνει ατρόμητο· σοφό· πολεμιστή σκληρό. Κι αφότου πιει απ` το νερό, γιάνουν αμέσως με τρόπο μαγικό και όλες οι πληγές του· σβήνουν τα κρίματά του· κερδίζει μακροζωΐα, χαρά και υγεία. Πολλοί νομίζουν ψεύτικη αυτήν την ιστορία· και πως, Τέλος του Κόσμου είναι τα σύννεφα, ψηλά στον Ουρανό· Πηγάδι πως δεν υπάρχει, κι όσοι το ψάχνουνε πως είναι ονειροπόλοι. Όμως ο Ραλφ, ο νεαρός ιππότης απ` το Άπμεντς, βάλθηκε την Πηγή να βρει. Ξεκίνησε ταξίδι μακρινό, και γνώρισε την Ούρσουλα στο δρόμο, που `χε τον ίδιο προορισμό. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και γίνανε ζευγάρι, και ζήσαν τελικά να δουν το Τέλος του Κόσμου, γευτήκανε τ` Αθάνατο Νερό. Και τούτο το βιβλίο που κρατάς, είναι το τελευταίο της περιπέτειάς τους· μιλά για την επιστροφή τους, που είναι μακριά και δύσκολη και συναρπαστική. Το τέταρτο και τελευταίο μέρος ενός μαγευτικού παραμυθιού, των απαρχών του σύγχρονου Φανταστικού, μια θαυμαστή απόδοση ενός παγκόσμιου Μύθου, από τον Ουίλλιαμ Μόρρις, τον ξακουστό καλλιτέχνη, ουτοπιστή, επαναστάτη, συγγραφέα και εκδότη, πρόδρομο του Τζ.Ρ. Τόλκιν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Βλαντής

Νίκος Βλαντής (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Βλαντής γεννήθηκε το 1973 στην Αλεξανδρούπολη (με το όνομα Νίκος Μπαρμπόπουλος). Σπούδασε πολιτικός μηχανικός κι έκανε το διδακτορικό του στο ΕΜΠ με θέμα τον σχεδιασμό της πόλης. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα "Αλκιβιάδης Δεσμώτης" (Απόπειρα, 2000), το αστυνομικό, σαρκαστικό θρίλερ "www.tospitimas.gr" (Περίπλους, 2002), το σατιρικό αφήγημα "Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ" (Περίπλους, 2003) και τα μυθιστορήματα "Greek Psycho, η απόλυτη νεοελληνική ψύχωση" (Οξύ, 2004), "Η ανυπαρξία που σου αξίζει" (Οξύ 2004), "Μπάρτλεμπυ ο κομπιουτεράς: μια ιστορία της Σίλικον Στρητ" (Απόπειρα 2005), "Writersland: το νησί των συγγραφέων" (Κέδρος 2006) και "Λήθη" (Κέδρος 2008). Μαζί με τον Παύλο Μπαλτά, εξέδωσε ένα βιβλίο με θέμα τις αναπαραστάσεις της πόλης και τη μυθολογία της: "Επόμενη στάση: Χαμένες λεωφόροι, μια περιδιάβαση στην κοσμογονία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής μητρόπολης" (Futura 2004). Συνεργάτης του δωρεάν περιοδικού βιβλίου "Index", το άφησε το 2006 για να ιδρύσουν, μαζί με τη Μαρία Λεκάκη, τον εκδοτικό οίκο "Μαγικό Κουτί".

William Morris

William Morris (Συγγραφέας)

Ο William Morris (1834-1896) υπήρξε ένας από τους σημαντικός Βρετανούς τυπογράφους, βιβλιοδέτες, σχεδιαστές και συγγραφείς. Ταλαντούχος καλλιτέχνης, ποιητής και συγγραφέας, θεωρείται κλασσικός, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως καλλιτέχνης (ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Arts and Crafts), ενώ το μυθιστόρημά του "Νέα από το πουθενά" (1890) έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία των ουτοπιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Έδεσσα
Τόμος:
4 από 4
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση