Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έρως και λόγος
(Το ομηρικό "διαλέγεσθαι" πρώτη ύλη της διαλεκτικής)
Συγγραφέας:   Η. Π. Νικολούδης


Έρως και λόγος
Η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο όπου η λέξη "λέξη" παράγεται από το "λέγω"· η μόνη της οποίας το "λέγω" έχει αρχική σημασία "πλαγιάζω ερωτικά". Η ελληνική γλώσσα ομολογεί ότι Αρχή του κόσμου είναι ο Λόγος-Έρως. Ο πολιτισμός, η ανθρωπότητα που παρήγαγε διακηρύττουν το "εν αρχή ην ο Έρως". Και ο Έρως είναι του Ανθρώπου. [...] Το Έρως και Λόγος απαντά στο ερώτημα της ουσίας του ανθρώπου και του κόσμου μέσω της "σημαντικής" των ελληνικών λέξεων και της "σκέψεως" της ελληνικής γλώσσας. Αποτελεί μαθητεία σκέψεως με δάσκαλο τον ελληνικό Λόγο. Ο κόσμος ομίλησε με το Ελληνικό "λέγειν" και αυτό που είπε ο κόσμος με το "λέγειν" αυτό είναι ότι το Είναι είναι Λόγος και ο Λόγος Έρως.

17χ12 εκ., 302 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική), 146.32 (Διαλεκτική)
ISBN: 978-960-7921-47-5
ISBN (10ψήφιο): 960-7921-47-Χ
Βάρος: 0.318 κιλά
Εκδότης: Ιδεοθέατρον
Γράψε τη δική σου κριτική
9.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νικολούδης, Η. Π.
Ο Η. Π. Νικολούδης γεννήθηκε στο Οίτυλο της Λακωνίας το 1939. Σπούδασε νομικά, κοινωνιολογία, γλωσσολογία, πολιτικές επιστήμες, οικονομικά και φιλοσοφία στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στη Χάγη. Είναι διδάκτωρ του Α Πανεπιστημίου των Παρισίων. Δίδαξε φιλοσοφία και κοινωνιολογία στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο κατά την περίοδο 1975-1984. Έχει δημοσιεύσει διάφορα έργα, ιδίως: "Έννοια και χρησιμότητα της φιλοσοφίας", εκδ. Γρηγόρη· "Ζητήματα θεωρίας και πράξης", εκδ. Παπαζήση· "Έρως και λόγος. Το ομηρικό "διαλέγεσθαι" πρώτη ύλη της διαλεκτικής" εκδ. Ροές· "Από τον Προμηθέα στο Σωκράτη" εκδ. Ροές· επίσης με σχόλια και εισαγωγές το "Όργανον", την "Ποιητική", τη "Ρητορική", και τα "Φυσικά" του Αριστοτέλους και τον "Σοφιστή" του Πλάτωνος, στις εκδ. Κάκτος και "Νόμοι" στις εκδ. Δαίδαλος-Ζαχαρόπουλος. Η τελευταία αυτή έκδοση έχει χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη παγκοσμίως παρουσίαση των "Νόμων" του Πλάτωνος. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, κι έναν μεγάλον αριθμό άρθρων και μελετών στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά πολλά σημαντικά κείμενα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.