11/9
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

11/9

Υπήρχε εναλλακτική;

Noam Chomsky

12.94€ -27% 9.45€

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 11/9, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2001 και θεωρείται το πιο πολύκροτο ίσως βιβλίο της νέας εποχής που εγκαινίασε η 11/9, ο διεθνούς φήμης στοχαστής Νόαμ Τσόμσκυ γεφυρώνει ένα χάσμα πληροφόρησης για τις επιθέσεις στο World Trade Center, καταφέρνοντας να διαπεράσει το πυκνό συνονθύλευμα πολιτικού καιροσκοπισμού, ιδιοτελούς πατριωτισμού και κομφορμισμού που κατέπνιξε όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στην Αμερική τους αμέσως επόμενους μήνες. Ο Τσόμσκυ τοποθετεί τις επιθέσεις σε ένα πλαίσιο αναφοράς και αξιοποιεί τις βαθιές και λεπτομερείς γνώσεις του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, προκειμένου να σκιαγραφήσει την ιστορία της αμερικανικής πολιτικής επιθετικότητας -στη Μέση Ανατολή, στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ινδονησία, στο Αφγανιστάν, στην Ινδία και στο Πακιστάν. Συγχρόνως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη προσφυγή των ΗΠΑ στην πολεμική ρητορική και στη στρατιωτική βία ως μέσα αντίδρασης στις επιθέσεις και θέτει το κρίσιμο επιχείρημα που έχουν παραλείψει τα επίσημα μέσα ενημέρωσης και οι διανοούμενοι της δημόσιας σκηνής : Οποιαδήποτε κλιμάκωση της βίας ως απάντηση στη βία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ακόμη περισσότερες και πιο αιματηρές επιθέσεις εις βάρος αθώων στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βιβλίο μας υπενθυμίζει ότι σήμερα, εξίσου όσο και δέκα χρόνια πριν, η πληροφόρηση και η σαφήνεια παραμένουν τα πιο πολύτιμα εργαλεία στον αγώνα μας να αποτρέψουμε τις μελλοντικές πράξεις βίας εις βάρος αθώων. Αυτή η νέα έκδοση του 11/9, που κυκλοφορεί στη δέκατη επέτειο από τις επιθέσεις, περιλαμβάνει ένα σπουδαίο κείμενο του Τσόσμκυ με τίτλο `Υπήρχε εναλλακτική;`, που σχολιάζει καίρια και τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σάββας Μιχαήλ

Σάββας Μιχαήλ (Μεταφραστής)

Ο Σάββας Μιχαήλ (Σαμπετάι Μπεν. Μάτσας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Γυναίκα του είναι η Κατερίνα Μάτσα. Έχει ενεργό δράση στο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς από τα χρόνια της χούντας. Πέρα από τα άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και διεθνώς, εκδόθηκαν και τα βιβλία του: "Περεστρόικα και οικονομία" (Αλλαγή, α΄ έκδοση 1987, β΄ έκδοση 1988), "Επανάσταση κι αντεπανάσταση στην Κίνα" (Πελεκάνος, 1989), "Σολωμός και Χέγκελ" (Λέων, 1991), "Παλινόθρωση ή Επανάσταση;" (Λέων, 1992), "Πλους και κατάπλους του Μεγάλου Ανατολικού" (Άγρα, 1996), "Μορφές του Μεσσιανικού" (Άγρα, 1999), "Ο Τρότσκυ ως φιλόσοφος" (Λέων, 2001).

Νίκος Ηλιάδης (Μεταφραστής)


Noam Chomsky

Noam Chomsky (Συγγραφέας)

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκι έχει γράψει και διδάξει πλατιά πάνω στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια". Οι προσπάθειες του Τσόμσκυ για μεγαλύτερη δημοκρατία τιμώνται παγκόσμια από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
246
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.271 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση