Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών
(Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων)
Συγγραφέας:   Ευστράτιος Ρ. Κυρανάς


Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών
Αναμφισβήτητα, οι πρωτογενείς και δευτερογενείς μεταβολίτες των τροφίμων ασκούν καθοριστική επίδραση τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Μεγάλο τμήμα των ερευνητικών προσπαθειών αναλώνεται στην ανεύρεση νέων φυσικών πηγών αυτών των ενώσεων, αλλά και στη δημιουργία παρόμοιων συνθετικών. Παράλληλα όμως, επιχειρείται και η βελτίωση των μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων, καθώς και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με στόχο όχι μόνο τη θετική συμβολή τους στην οργανοληπτική ποιότητα των τροφίμων, αλλά και για διασφάλιση της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας αυτών των ενώσεων.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην αναβάθμιση και οργάνωση της γνώσης, για καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που ασκούν η σύσταση, η δομή, καθώς και οι "φιλικές" ή "εχθρικές" σχέσεις των συστατικών των τροφίμων, στη φυσικοχημική και λειτουργική συμπεριφορά τους. Η γνώση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορεί να κατανοηθεί ευχερώς η ρυθμιστική επίδραση των μεταβολών τους κατά την επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων, τόσο στην οργανοληπτική ποιότητα, όσο και στη θρεπτική τους αξία.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η σχέση της δομής του νερού με τις λειτουργικές του ιδιότητες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υδροφιλική ή υδροφοβική συμπεριφορά των υπόλοιπων συστατικών των τροφίμων. Το δεύτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες, το τρίτο στους υδατάνθρακες, το τέταρτο στα λιπίδια και το πέμπτο στις φυσικές χρωστικές των τροφίμων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Με παράρτημα εργαστηριακών ασκήσεων

25χ17 εκ., 414 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 664 (Τροφή - Τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-369-2
ISBN (10ψήφιο): 960-418-369-9
Βάρος: 1.002 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
43.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χημικός - Τεχνολόγος Τροφίμων, Καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο "Αλεξάνδρειο" Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.