Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2
(Αντιμετώπιση στην κλινική πράξη)
Συγγραφείς:   Richard Donnelly, Steven Levene,


Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2
Η αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη αποτελεί σήμερα προτεραιότητα των συστημάτων υγείας, με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση του επιπολασμού της νόσου σε όλες τις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες οικονομίες, αύξηση η οποία μεταφράζεται σε υψηλά ποσοστά ατόμων που πάσχουν από διαβήτη.

Όπως επισημαίνεται στο παρόν εγχειρίδιο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να εκτοξεύσουν τους αριθμούς των ασθενών με διαβήτη ακόμη ψηλότερα, όπως είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής και τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας. Πρόκειται λοιπόν για ένα συνηθισμένο χρόνιο νόσημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα υγειονομικά συστήματα. Η ανίχνευση ολοένα και περισσότερων περιστατικών με διαβήτη, που χρειάζονται ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και στρατηγικές δευτερογενούς πρόληψης, επιβάλλει να παρέχεται η ιατρική φροντίδα οργανωμένα και συστηματικά μέσα στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Έτσι καθίσταται απαραίτητη η καλύτερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για κάθε ιατρό ή επαγγελματία υγείας που καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά με διαβήτη, είτε στο νοσοκομείο είτε στην κοινότητα.

Οι καταξιωμένοι συγγραφείς Steven Levene και Richard Donnely έγραψαν ένα σύγχρονο βιβλίο που μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς και ως πρακτικός οδηγός για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στην κλινική πράξη. Στα κεφάλαιά του περιέχονται σύγχρονες γνώσεις και υποδεικνύονται συχνά τα πεδία εκείνα, στα οποία αναμένονται σημαντικές κλινικές μελέτες και ανασκοπήσεις μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια (up-to-date). Τα δεδομένα που παρέχονται είναι απόλυτα τεκμηριωμένα και στηρίζονται στις επίσημες συστάσεις και κατευθυντήριες οδηγίες μεγάλων διεθνών οργανισμών.

Επιπλέον αυτό το βιβλίο κάνει εκτεταμένη αναφορά στις επιπλοκές του διαβήτη (διαβητική νεφροπάθεια, προσβολή των ματιών, κ.ά.) καθώς και σε άλλες καταστάσεις όπως είναι η υπέρταση και η υπερλιπιδαιμία που συχνότατα συνοδεύουν τον διαβήτη τύπου 2, που αφορά κυρίως στους ενηλίκους.

Το παρόν εγχειρίδιο, με την υπεύθυνη απόδοση και επιμέλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικoλάου Κατσιλάμπρου από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ επιχειρεί να προβάλει με έμφαση την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του διαβήτη από τον ιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας και γι΄ αυτό η αξία του είναι μεγάλη.

19χ12 εκ., 400 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.462 (Διαβήτης)
Άλλα πρόσωπα: Νικόλαος Δ. Κατσιλάμπρος (Επιμελητής) , Σταύρος Λιάτης (Επιμελητής) , Χρυσή Κολιάκη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-452-138-8
ISBN (10ψήφιο): 960-452-138-1
Βάρος: 0.467 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.