Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναφυλαξία και υμενόπτερα
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Ι. Ρέντεσης


No Cover
Στην ελληνική παράδοση και στην ίδια τη ζωή των Ελλήνων τα υμενόπτερα και ειδικότερα η μέλισσα δικαίως κατέχουν πολύ επιφανή θέση.
Στην αρχαιότητα, οι μέλισσες κατείχαν σημαντική θέση τόσο από μεταφορικής έννοιας όσο και από πρακτικής πλευράς. Πέρα από την θρεπτική αξία του μελιού, ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους ασθενείς, ενώ ο Κέλσιος το χορηγούσε για την αντιμετώπιση της διάρροιας.
Σήμερα, υπάρχει Παγκόσμια Επιτροπή για την χρησιμοποίηση προϊόντων μέλισσας στην Ιατρική (Apimondia Apitherapy Commission). Ερευνητές βασιζόμενοι σε επιστημονικά ευρήματα πιστοποιούν και επιβεβαιώνουν με πρωτόκολλα κανόνες και μεθόδους την παραδοσιακή αντίληψη περί ωφελιμότητας και συνεργικής δράσης των προϊόντων της μέλισσας σε πληθώρα συστημάτων του ανθρωπίνου οργανισμού.
Ο Γενικός Ιατρός οφείλει να είναι δίπλα στους πολίτες άρα και να συμβάλει σε οποιαδήποτε κατάσταση της Υγείας τους, όπως προβλημάτων φοβίας αλλά και αλλεργιών.
Χρησιμότατο πόνημα τόσο σε υγειονομικούς, επαγγελματίες όσο και λοιπούς πολίτες. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην σαφήμεια των στοιχείων που παραθέτει, καθώς και στις πολύ κατατοπιστικές φωτογραφίες.
Δρ. Νικόλαος Ραζής,
Διευθυντής ΚΥ Κλειτορίας,
ΣυντονιστήςΕκπαίδευσης Γενικών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας


Το παρόν βιβλίο καλύπτει ένα κενό που υπάρχει σήμερα στη βιβλιογραφία. Πραγματοποιήθηκε, μετά από εικοσαετή έρευνα/ μελέτη, στον τομέα της ανοσοβιολογίας. Πολλές φορές ο φόβος που υπάρχει στην θέα των εντόμων δεν είναι δικαιολογημένος, παρόλο που έχουν αναφερθεί θανατηφόρα περιστατικά από σφήκες / μέλισσες. Είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζουν κυρίως οι μέλισσες στη ζωή μέσω της παραγωγής οξυγόνου από την επικονίαση των λουλουδιών, ώστε με τον τρόπο αυτό να συντηρείται η ζωή στον πλανήτη.
Υπάρχουν συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ που αποδεικνύουν ότι χωρίς την μέλισσα και την ουσιώδη προσφορά της όχι μόνο δεν θα είχαμε τα θαυμαστά προϊόντα της αλλά θα σταματούσε και η ίδια η ζωή στον πλανήτη.
Ρέντεσης Ι. Θεόδωρος
Ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής ΓΝ Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"


Σημείωση: Πρόλογος: Δρ. Νικόλαος Ραζής.

17χ12 εκ., 63 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.97 (Αλλεργία)
ISBN: 978-960-9553-02-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9553-02-8
Βάρος: 0.074 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.