Διεθνής συνάντηση μουσικής: Μουσική και αρχαία Ελλάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεθνής συνάντηση μουσικής: Μουσική και αρχαία Ελλάδα

5-15 Αυγούστου 1996: Πρακτικά συμποσίου

Marianne McDonald

Συλλογικό έργο

Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης

17.42€ -27% 12.72€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601401140

  • Κατηγορίες:

    Μουσική , Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Λιβάνης

Στον τόμο αυτό δημοσιεύουμε τα πρακτικά της Διεθνούς Συνάντησης Μουσικής που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) τον Αύγουστο του 1996. Η Συνάντηση αυτή, που αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του Ε.Π.Κε.Δ. για το έτος εκείνο, είχε γενικό τίτλο "Μουσική και Αρχαία Ελλάδα" και περιλάμβανε σειρά μουσικών εκδηλώσεων με θέμα "Ο αρχαίος μύθος ως πηγή έμπνευσης στη σύγχρονη μουσική δημιουργία" και επιστημονικό συμπόσιο επικεντρωμένο στην αρχαία ελληνική μουσική.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχαμε εντάξει επίσης την πρώτη παρουσίαση του ανακατασκευασμένου (ενδιάμεσο μοντέλο) από το Ε.Π.Κε.Δ. αρχαίου μουσικού οργάνου, της υδραύλεως, που υπήρξε το πρώτο στην ιστορία πληκτροφόρο μουσικό όργανο και που η εφεύρεση του αποδίδεται στον Έλληνα Αλεξανδρινό Κτησίβιο (3ος αιώνας π.Χ.). [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου

Marianne McDonald (Συγγραφέας)

Η Μαριάννα ΜακΝτόναλτν είναι καθηγήτρια κλασικού πολιτισμού και θεάτρου στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο και συγγραφέας πολλών έργων πάνω στο αρχαίο ελληνικό δράμα και την αρχαία ελληνική μυθολογία. Διεθνώς γνωστή, η ΜακΝτόναλτν έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, την Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις έχει λάβει το UIC Medal, χρυσά μετάλλια από τους δημάρχους των Αθηνών και του Πειραιά, τιμητική πλακέτα από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η Μαριάννα ΜακΝτόναλτν διαμένει στο Σαν Ντιέγκο όπου και ασχολείται με το συγγραφικό της έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης

Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης (Συγγραφέας)

-Φυσικός- Ηλεκτρονικός- Ραδιοηλεκτρολόγος Α, Καθηγητής μουσικής ακουστικής, πληροφορικής -Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -Τόπος γεννήσεως Ξάνθη (1948) -Εγκύκλιες σπουδές στη Ξάνθη -Μουσικές σπουδές (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο τενόρο) στη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης (1958-72) -Πτυχίο Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1972) -Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master) ηλεκτρονικής φυσικής (ραδιοηλεκτρολογίας) από τη -Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1977-79) -Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο: "Μαθηματική μελέτη της δομής των ελληνικών δημοτικών καλαματιανών τραγουδιών και αντικειμενική καταγραφή μονοφωνικής μουσικής σε μουσική σημειογραφία (1983) -Βοηθός στο Εργαστήριο της Γ΄ Έδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την καθηγήτρια κα Ελένη Παπαδημητράκη- Χλίχλια(1977) -Μόνιμος λέκτορας Ακουστικής Φυσικής της Μουσικής στο Εργαστήριο της Γ΄ ΄Εδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (7984) -Επίκουρος Καθηγητής Ακουστικής Φυσικής της Μουσικής στο Εργαστήριο της Γ΄ Έδρας Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( 7989) -Αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής Ακουστικής, πληροφορικής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993). -Καθηγητής Μουσικής Ακουστικής, πληροφορικής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1998) Συνέγραψε 27 πανεπιστημιακά συγγράμματα και δημοσίευσε περισσότερες από 100 εργασίες σε ελληνικά και ξένα έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Δ. Μαυροειδής

Μάριος Δ. Μαυροειδής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Γ. Θεμελής

Δημήτριος Γ. Θεμελής (Συγγραφέας)

Ο κ. Δημήτριος Γ. Θεμελής είναι Ομότιμος Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Χημείας, της Φυσικομαθηματικής Σχολής, του Α.Π.Θ. και τη Διδακτορική του Διατριβή από το Τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Μετά τη λήψη της Διδακτορικής του Διατριβής συνέχισε για 12 μήνες με υποτροφία την ερευνητική του δραστηριότητα στο πεδίο "Αυτόματοι Αναλυτές Συνεχούς Ροής (Flow Injection Analysis-FIA)", στο Tμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου "Miami", Oxford, Ohio, USA. Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες αναφέρονται στα επιστημονικά πεδία: Αυτόματοι Αναλυτές Ροής FIA και SIA, Διαχωριστικές Τεχνικές (HPLC, HILIC, CZE, MEKC), Συστήματα Συνεχούς Ροής Χαμηλής Πίεσης (SIC) και Σύζευξη Αυτόματων Αναλυτών Ροής με Διαχωριστικές Τεχνικές (SIA/ZF-HPLC). Μέχρι στιγμής δημοσίευσε 77 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συντελεστή βαρύτητας. Είναι συγγραφέας 4 διδακτικών συγγραμμάτων, συν-συγγραφέας 3 διδακτικών συγγραμμάτων και 3 διδακτικών σημειώσεων στην Ελληνική γλώσσα στο πεδίο της Αναλυτικής Χημείας, καθώς επίσης συν-συγγραφέας, κατόπιν πρόσκλησης, 3 κεφαλαίων σε 3 διεθνή επιστημονικά συγγράμματα και 1 άρθρου ανασκόπησης σε διεθνή επιστημονική εγκυκλοπαίδεια. Είναι Μέλος Επιτροπών Σύνταξης επιστημονικών διεθνών περιοδικών, και Μέλος Επιτροπής Κρίσης Διδακτορικών Διατριβών Διεθνούς Πανεπιστημίου. Είναι Κριτής μεγάλου αριθμού επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Κριτής ξενόγλωσσων επιστημονικών ηλεκτρονικών βιβλίων. Tο ερευνητικό του έργο αναγνωρίστηκε από Διεθνείς και Εθνικούς Οργανισμούς και Ιδρύματα, λαμβάνοντας από αυτούς μια σειρά τιμητικών διακρίσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Egert Pohlmann

Egert Pohlmann (Συγγραφέας)

O Έγκερτ Πέλμαν είναι τακτικός καθηγητής αρχαιοελληνικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια του Γκίσσεν (1976-1980) και του Eρλάγκεν (1980 και εξής). Eίναι ειδικός στο αρχαίο δράμα (σκηνικές δεσμεύσεις, αρχιτεκτονική του αρχαίου θεάτρου και θεατρική πράξη), στη μουσική της αρχαιότητας, στην παράδοση και κριτική της αρχαίας γραμματείας. Έχει συμβάλει στην εδραίωση της διδασκαλίας των νέων ελληνικών στη Mέση και Aνώτατη Eκπαίδευση της Bαυαρίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζώζη Παπαδοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Αμαργιανάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

James Diggle

James Diggle (Συγγραφέας)

O James Diggle είναι Καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μέλος (Fellow) του Κολεγίου Κουίνς. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα έργα: "The Oxford Classical Text of Euripides" (Οξφόρδη, 1981-94), "Euripidea: Collected Essays" (Οξφόρδη, 1994) και "Theophrastus: Characters" (Κέμπριτζ, 2004). Διατέλεσε πανεπιστημιακός ρήτωρ (University orator) στο Κέμπριτζ για έντεκα χρόνια, και δημοσίευσε επιλεγμένες διαλέξεις του στο έργο "Cambridge Orations" (Κέμπριτζ, 1994). Είναι αντεπιστέλλων εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christoph Stroux (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Ψαρουδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Warren D. Anderson (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντιάνα Τουλιάτου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευτυχία Δ. Παπανικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Τσιμπιδάρος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
300
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.577 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση