Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγοί και παιδαγωγική στην Ελλάδα
Συγγραφέας:   Χρήστος Η. Αντωνίου


No Cover
Το βιβλίο αυτό διερευνά τον ρόλο που διαδραμάτισαν πολλοί και έγκυροι ΄Ελληνες παιδαγωγοί στην εξέλιξη της Παιδαγωγικής ως Επιστήμης στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα.

Η ενασχόληση με το έργο και με την προσωπικότητα αυτών των Ελλήνων παιδαγωγών (μεταξύ των οποίων οι Χαρ, Παπαμάρκου, Σπυρ. Μωραίτης, Παν. Οικονόμου, Δ. Ζαγγογιάννης, Ν. Καπετανάκης, Ν. Εξαρχόπουλος, Δ. Γληνός, Μαν. Τριανταφυλλίδης. Αλ. Δελμούζος, Θ. Κάστανος, Β. Τατάκης, Ρόζα Ιμβριώτη, Μίλτος Κουντουράς, Γεώργιος Παλαιολόγος], οι οποίοι σχετίζονται άμεσα κυρίως με τη γερμανική αλλά και με την παγκόσμια παιδαγωγική σκέψη της εποχής τους (δηλαδή με τους παιδαγωγούς Fr. Herbart, Fr. Frobel, W. Rein, G. Kerchensteiner, W. Wundt, J. Dewey, M. Montessori) έχει ως σκοπό να διερευνήσει και να υπογραμμίσει την προσφορά τους, η οποία πάντως δεν περιορίζεται στα στενά όρια της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Με το κύρος και τη συνέπεια τους και χωρίς να λογαριάσουν το προσωπικό κόστος, οι παιδαγωγοί αυτοί άλλαξαν τον τρόπο αντιμετώπισης της Παιδαγωγικής, καθώς έδειξαν ότι η Παιδαγωγική Επιστήμη δεν αφορά μόνον τους επαγγελματίες παιδαγωγούς αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες μιας χώρας- κυρίως επειδή με βάση τα επιχειρήματα της επιστήμης αυτής είναι δυνατόν να βελτιώνονται οι συμπεριφορές και να ενθαρρύνονται οι θετικές στάσεις όλων των ανθρώπων.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο στους υποψήφιους και στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όσο και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που πιστεύουν ότι οι "προοδευτικές" ιδέες επικρατούν πάντα, αλλά μόνο με προσωπικό κόστος σε συνδυασμό με συλλογική συστηματική προσπάθεια.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2008.

21χ14 εκ., 210 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-16-4260-4
ISBN (10ψήφιο): 960-16-4260-9
Βάρος: 0.3 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
12.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αντωνίου, Χρήστος Η.
Ο Χρήστος Ηρ. Αντωνίου γεννήθηκε στη Ζούζουλη Καστοριάς. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία (1977) και Γερμανική Φιλολογία (1987) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλοσοφία στο Tubingen Γερμανίας (1982) και στην Ιστορία της Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1990). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, στο χώρο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994). Είναι καθηγητής Παιδαγωγικής -Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών- στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι επιστημονικές περιοχές με τις οποίες ασχολείται ερευνητικά είναι η Φιλοσοφία της Παιδείας, η Ιστορία της Εκπαίδευσης και η Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.