Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεταγνωστικές διεργασίες και αυτο-ρύθμιση

Offer
Το μεταγιγνώσκειν και η αυτο-ρύθμιση είναι δύο έννοιες που έχουν ενταχθεί στο ψυχολογικό και εκπαιδευτικό λεξιλόγιο τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Το βιβλίο αυτό εξετάζει αναλυτικά τις δυο έννοιες. Ειδκότερα επιδιώκει να δείξει, στο μέτρο στο οποίο μας έχουν αποκαλυφθεί από τη μέχρι τούδε έρευνα, τη φύση και το μηχανισμό λειτουργίας του μεταγιγνώσκειν και της αυτο-ρύθμισης, το πού συναντώνται και πώς αλληλεπιδρούν, με ποιες άλλες ψυχολογικές διεργασίες συνδέονται, και τι συνέπειες έχουν για τη στοχοκατευθυνόμενη συμπεριφορά και δράση, όπως και για την αυτο-ρυθμιζόμενη μάθηση και διδασκαλία. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ένα κενό στην υπάρχουσα ελληνική βιβλιογραφία τόσο της γνωστικής όσο και της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

Το βιβλίο είναι ένα επιστημονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε ψυχολόγους -ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές ψυχολογίας- καθώς και σε όλους τους ειδικούς που ασχολούνται με το παιδί και τους γονείς, την κοινωνία, τη γνώση, το νου και τον εγκέφαλο, τη συνείδηση. Απευθύνεται όμως και σε μια ευρεία κατηγορία επιστημόνων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι απασχολούμενοι με την εκπαιδευτική πολιτική. Συγχρόνως, καλύπτει θέματα που ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στην ανθρώπινη συμπεριφορά και δράση.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2005.

24χ17 εκ., 416 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βασική Βιβλιοθήκη Ψυχολογίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153 (Ψυχολογία, Γνωστική)
ISBN: 978-960-9552-31-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-31-5
Βάρος: 0.869 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αναστασία Κωσταρίδου - Ευκλείδη είναι καθηγήτρια Πειραματικής και Γνωστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη νοημοσύνη, τη σκέψη, τη διαλογιστική, τη γνωστική ανάπτυξη, το μεταγιγνώσκειν, τις ατομικές διαφορές, τις σχέσεις κινήτρων και νοημοσύνης, την έννοια του εαυτού, και τη γηροψυχολογία. Είναι συγγραφέας η συνεκδότης 12 βιβλίων και ειδικών τευχών περιοδικών στα ελληνικά, και συν-συγγραφέας ή συνεκδότης 9 άλλων στα αγγλικά. Είναι συν-συγγραφέας δύο μονογραφιών στα αγγλικά και μιας στα ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 άρθρα σε αγγλόφωνα και ελληνικά περιοδικά και βιβλία, και έχει πάνω από 230 συμμετοχές σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με προσκεκλημένες και μη ανακοινώσεις. Έχει επιμεληθεί της μετάφρασης στα ελληνικά 8 βιβλίων και 7 άρθρων. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Turku (Φινλανδία), του Fribourg (Ελβετία), και του Koblenz-Lanbau (Γερμανία). Διετέλεσε πρέοδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (1195-97 και 1997-99) και διοργάνωσε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, το International Conference on Motivation: 6th Workshop on Achievement and Task Motivation, και το 1st International Conference of the Psychological Society of Northen Greece: Psychology and Quality of Life. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετείχε κατ΄ επανάληψη, και διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Πρόεδρός της. Είναι Πρόεδρος της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από της ιδρύσεώς της (2001), μέλος του European Association for Research on Learning and Instruction, Αντιπρόεδρος του European Association for Psychological Assessment, συνδεδεμένο μέλος του American Psychological Association, και μέλος πολλών άλλων εταιρειών. Είναι διευθύντρια σύνταξης της Επιστημονικής Επετηρίδας της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και του Hellenic Journal of Psychology, μέλος της συντακτικής και εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού European Psychologist, ενώ εξελέξη διευθύντρια σύνταξης και έκδοσης του περιοδικού Learning and Instruction, στο οποίο ήταν μέλος της συντακτικής και εκδοτικής επιτροπής του. Τέλος διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης του "Ψυχολογία: Το περιοδικό της ελληνικής ψυχολογικής εταιρείας". Από της ιδρύσεώς τους στο Α.Π.Θ. είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, Υπεύθυνη της Τράπεζας Αίματος, Υπεύθυνη του Μουσείου Οργάνων Ψυχολογίας, και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Φοιτητικής Εβδομάδας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.