Εγώ είμαι αρχηγός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγώ είμαι αρχηγός

Ανταγωνισμός - συνεργασία

Μαρία Ιορδανίδου

Μια ιστορία που έχει ως θέμα την ανταγωνιστικότητα και τη συνεργασία.

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες ώστε τα παιδιά να ξεπεράσουν τον εγωκεντρισμό τους, τη δυσκολία στη διαχείριση συναισθημάτων και να διευκολυνθούν στην αποδοχή του διαφορετικού.

Το πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας που συνοδεύει το παραμύθι εμπεριέχει δραστηριότητες που δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να ονειρευτούν, να παράγουν γνώση, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν για την επίλυση προβλημάτων, να πάρουν αποφάσεις, να οδηγηθούν σε δρόμους προσωπικής αναζήτησης.

Δημήτρης Ρίζος (Εικονογράφος)


Μαρία Ιορδανίδου

Μαρία Ιορδανίδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ιορδανίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγική και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1989. Το 1997 ξεκίνησε να ασχολείται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε επίπεδο Πρόληψης και Παρέμβασης. Από το 1998 εκπονεί προγράμματα Αγωγής Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας, με ψυχολόγους των Κέντρων Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και με ψυχολόγους του Ινστιτούτου Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης. Η επιμόρφωσή της στην υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1999-2009 συνέβαλε στη συμμετοχή της ως εμψυχώτριας σε βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών και ως εισηγήτριας σε σεμινάρια και ημερίδες σε θεματικές της Ψυχικής Υγείας: ουσίες και εξαρτήσεις, διαπροσωπικές σχέσεις, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, διαχείριση συναισθημάτων, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αντιμετώπιση κρίσεων και λήψη αποφάσεων, διαφορετικότητα, κοινωνικός αποκλεισμός, απώλειες και στήριξη του παιδιού που πενθεί. Το 2005 ύστερα από διετή μετεκπαίδευση στο Α.Π.Θ. αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Δ.Ε. Θεσσαλονίκης "Δημήτρης Γληνός" με ερευνητική εργασία στον τομέα της Αγωγής Υγείας. Είναι πτυχιούχος της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Συμμετείχε ως εθελόντρια στις δράσεις της "ΑΡΣΙΣ", Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων στην ομάδα "Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών" και στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλλινοστούντες στο σχολείο "Οδυσσέας". Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η διατριβή της αφορά τη συναισθηματική νοημοσύνη και αυτοεκτίμηση των παιδιών σχολικής ηλικίας. Παράλληλα με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών, αρθρογραφεί σε Ελληνικά Παιδαγωγικά Περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
62
Διαστάσεις:
30x21
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση