Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις
(Πρόληψη, διερεύνηση, αποτροπή)

Offer
Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε, η διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων συνήθως εντείνεται, με σημαντικό κόστος, άμεσο και έμμεσο, για τους οργανισμούς. Το βιβλίο "Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις" προσεγγίζει το οικονομικό έγκλημα κυρίως υπό το πρίσμα της ανίχνευσης και παρεμπόδισής του, προσφέροντας τις απαραίτητες δικλείδες (πολιτικές και διαδικασίες) για την πρόληψη της επαγγελματικής απάτης.

Γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, ιδιοκτήτες και μετόχους επιχειρήσεων, νομικούς, λογιστές, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, ανακριτές και άλλους φορείς ανίχνευσης του οικονομικού εγκλήματος, όπως επίσης σε φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής καθώς:

- Περιλαμβάνει θεωρίες και πραγματικές υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα.
- Παραπέμπει στις αιτίες που ενδεχομένως παρακινούν ένα άτομο να προβεί στη διάπραξη απάτης.
- Παραθέτει και επεξηγεί τις τρεις κατηγορίες επαγγελματικής απάτης (διαφθορά, ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και παραποίηση οικονομικών καταστάσεων), όπως και τις μεθόδους διάπραξής τους.
- Αναφέρει πληθώρα πραγματικών υποθέσεων επαγγελματικής απάτης.
- Εισηγείται τρόπους αποτροπής οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και τις καλύτερες πρακτικές διερεύνησής τους.

"H διαφθορά είναι τόσο παλιά όσο οι οικονομικές συναλλαγές... Σήμερα έχει εξελιχθεί σε οικονομική επιδημία... Το σύγγραμμα των Κραμβια-Καπαρδή και Τσολάκη αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διερεύνηση, τεκμηρίωση και πρόληψη της διαφθοράς στη χώρα μας."
(Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος του οργανισμού "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς")

"Η συστηματική ανάλυση της Μαρίας Καπαρδή και του Χρίστου Τσολάκη αποτελεί πολύτιμο πρακτικό εργαλείο για την ουσιαστική συμμόρφωση των επιχειρήσεων στα σύγχρονα εθνικά και διεθνή κανονιστικά πρότυπα για την καταπολέμηση της οικονομικής εγκληματικότητας, θωρακίζοντας τις κοινωνικές δομές και ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό. "
(Σταύρος Κάτσιος, αν. καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Οικονομικού Εγκλήματος, διευθυντής GeoLab, Ιόνιο Πανεπιστήμιο)

"Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών σε μια περίοδο που το οικονομικό έγκλημα προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις."
(Στέφη Δράκου, γενική διευθύντρια, Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου)


Σημείωση: Πρόλογος: Νέστωρ Ε. Κουράκης.

24χ17 εκ., 355 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής) , Γιώργος Β. Γεωργίου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-760-9
ISBN (10ψήφιο): 960-218-760-3
Βάρος: 0.755 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή είναι κάτοχος Β. Ec. (LaTrobe Univ.), M.Bus. (R.M.IT), Ph.D (Edith Cowan University) και Chartered Accountant (ACA). Eίναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Λογιστικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος του οργανισμού Διαφάνεια Κύπρου και της επιτροπής Οικονομικά Εγκλήματα και Δικανική Λογιστική του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία, δύο από τα οποία αναφέρονται στα οικονομικά εγκλήματα και την ανίχνευσή τους, καθώς και αριθμό άρθρων σε διεθνή και επιστημονικά περιοδικά του κλάδου της.

Ο Χρίστος Τσολάκης κατέχει πτυχίο B. Com. (Birmingham University) και είναι ορκωτός λογιστής-ελεγκτής. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PricewaterhouseCoopers Ltd από το 2001 και του Institute of Chartered Accountants of England and Wales, καθώς και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου από το 1990. Διαθέτει 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην ελεγκτική και δικανική λογιστική, καθώς και του Association of Certified Fraud Examiners.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.