Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαπολιτισμική κοινωνική ψυχολογία
Συγγραφείς:   Peter B. Smith, Michael Harris Bond,


Offer
Η αναγνώριση της σημασίας των διαπολιτισμικών προσεγγίσεων στην ψυχολογία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σήμερα αναγνωρίζεται ότι έγκυρη ψυχολογία είναι αυτή η οποία αντλεί τα δεδομένα της από το μέγιστο δυνατό εύρος πηγών και στη συνέχεια προχωρεί σε μια αντίστοιχα ευρεία κοινοποίηση των συμπερασμάτων της, με σεβασμό στις πολιτισμικές κληρονομιές του παγκόσμιου ακροατηρίου.

Το βιβλίο δίνει στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας μια ενδιαφέρουσα διάσταση: αυτή που εξετάζει από διαφορετικές πολιτισμικές οπτικές τα κοινωνικά φαινόμενα και την αλληλεπίδραση τους με τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του ατόμου.

Οι συγγραφείς, έμπειροι κοινωνικοί ψυχολόγοι και ερευνητές, εξετάζουν σε βάθος τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνική ψυχολογία στο πλαίσιο των διαφορετικών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ξεκινούν από τις βασικές κλασικές έρευνες και πειράματα που έχουν διεξαχθεί στα εκατό χρόνια περίπου της ιστορίας της και επιχειρούν την περαιτέρω επισκόπηση της πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας με μελέτες μετα-ανάλυσης. Παράλληλα πραγματοποιούν συγκρίσεις, επιχειρούν συνθέσεις και κάνουν κριτική.

Στις θεματικές ενότητες του βιβλίου εξετάζονται όλα τα κύρια θέματα του κλάδου της κοινωνικής ψυχολογίας υπό το διαπολιτισμικό πρίσμα: η μεθοδολογία της διαπολιτισμικής έρευνας, η έννοια του πολιτισμού, οι οικουμενικές διαστάσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ο εαυτός και η κοινωνική γνώση, η επικοινωνία και οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι διομαδικές σχέσεις, η οργανωσιακή συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά της διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης, οι συνέπειες της διαπολιτισμικής επαφής, οι γηγενείς ψυχολογίες και οι προοπτικές για το μέλλον.

Τέλος, οι πίνακες με παραπομπές σε έρευνες, τα παραδείγματα, τα σκίτσα και η ενημερωμένη εκτενής βιβλιογραφία καθιστούν το βιβλίο ένα σημαντικό ανάγνωσμα τόσο για το εξειδικευμένο - διδάσκοντες, φοιτητές και ερευνητές - όσο και για το ευρύτερο μη ειδικό κοινό.

24χ17 εκ., 607 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302 (Κοινωνική ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Βιργινία Κάγκου (Μεταφραστής) , Αντωνία Παπαστυλιανού (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-01-1447-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1447-1
Βάρος: 1.286 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Michael Harris Bond είναι καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Peter B. Smith είναι καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.