Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασική εμπορική νομοθεσία: Πνευματική ιδιοκτησία
(Ελληνική νομοθεσία - Κοινοτική νομοθεσία - Διεθνείς συμβάσεις)

No Cover
Το παρόν τεύχος περιλαμβάνει τη βασική εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα. Εντάσσεται στην ευρύτερη συλλογή "Βασική Εμπορική Νομοθεσία" και στοχεύει να αποτελέσει ένα εύχρηστο εργαλείο μελέτης και έρευνας, κυρίως για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής, καθώς κριτήριο επιλογής των νομοθετημάτων ήταν οι ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος του Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Στο παρόν τεύχος, στο πρώτο μέρος, περιλαμβάνεται ο βασικός νόμος 2121/199, για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα, όπως ισχύει σήμερα μετά και την τελευταία τροποποίηση από το ν. 3905/2010, καθώς και μια κανονιστική υπουργική απόφαση κατʼ εξουσιοδότηση του ν. 2121/1993. Περιλαμβάνονται, επίσης, αποσπασματικές διατάξεις από άλλα νομοθετήματα που ρυθμίζουν βασικά ζητήματα του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται ορισμένες γενικές διατάξεις από τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) που άπτονται του χώρου της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων ενώ από το δευτερογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, οι δέκα κοινοτικές Οδηγίες (το κοινοτικό κεκτημένο της πνευματικής ιδιοκτησίας) αναφέρονται -για λόγους οικονομίας- μόνον με βάση τα στοιχεία δημοσίευσής τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύνολο των Οδηγιών, εξάλλου, έχει ενσωματωθεί στο βασικό ν. 2121/1993 με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις. Η πρόσβαση στο περιεχόμενο των Οδηγιών για κάθε ενδιαφερόμενο είναι δυνατή, επίσης, και μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης europa.eu Στο τρίτο μέρος, τέλος, γίνεται απλή αναφορά των κυριότερων διεθνών συμβάσεων που έχει κυρώσει η Ελλάδα, με αναφορά του αριθμού και της χρονολογίας του νόμου επικύρωσης και του αριθμού ΦΕΚ που έχουν δημοσιευτεί.


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Modern Legislation.

17χ12 εκ., 147 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονη Νομοθεσία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 4
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Ανθούλα Π. Παπαδοπούλου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-445-708-3
ISBN (10ψήφιο): 960-445-708-Χ
Βάρος: 0.16 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
6.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.