Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

No Cover
Η πρακτική σπουδαιότητα της δημοσιονομικής αυτοτέλειας των τοπικών οργανισμών αποτέλεσε το λόγο για την αυτοτελή παρουσίαση του εννοιολογικού αυτού στοιχείου του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καταβλήθηκε προσπάθεια μιας σαφούς ανάλυσης του ρόλου των τοπικών οργανισμών ως φορέων του δικαιώματος διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων και του επιτρεπτού ορίου υποκατάστασης αυτών στην ανάληψη ιδιωτικής κερδοσκοπικής οικονομικής πρωτοβουλίας.
Συγχρόνως, έγινε μία απόπειρα να τεθεί διεξοδικά ο προβληματισμός της εκ μέρους των τοπικών οργανισμών άσκησης οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας που αποβλέπει στην πραγματοποίηση του σκοπού τους και αυτής που αποβλέπει στην παραγωγή κέρδους. Η παρουσίαση επίσης των βασικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό επιδιώκει να βοηθήσει τον αναγνώστη στην επίλυση συγκεκριμένων σχετικών προβλημάτων.
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επικαιροποιημένο το κείμενο του έργου "Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας" (Εκδόσεις Σάκκουλα, Θεσσαλονίκη 1998), στο οποίο προστέθηκαν οι επιλογές του Ν. 3463/2006, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ, καθώς και οι σχετικές του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).

24χ17 εκ., 132 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο), 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-445-658-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-658-Χ
Βάρος: 0.29 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.