Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μακροοικονομική

Offer
Από τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, η "Μακροοικονομική" προσφέρει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης μακροοικονομικής.

Το βιβλίο διακρίνεται για την παιδαγωγική δομή του, αφού σταδιακά προχωράει σε ολοένα και πιο λεπτομερή ανάλυση, συνδυάζοντάς τη με την ευσύνοπτη παρουσίαση.

Περιλαμβάνει παραδείγματα από την πραγματική οικονομία -όπως η επίδραση της παγκοσμιοποίησης στην οικονομία των ΗΠΑ- που επιτρέπουν στο φοιτητή να καταλάβει πώς η μακροοικονομική θεωρία βρίσκει εφαρμογή στις σύγχρονες εξελίξεις.

Η νέα έκδοση, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στο βιβλίο τη διαχρονική του γοητεία, εμπλουτίζεται με στοιχεία όπως:

- Επικαιροποιήσεις στην ύλη για ζητήματα όπως η μακροχρόνια οικονομική μεγέθυνση, τα διεθνή μακροοικονομικά, οι οικονομικοί κύκλοι, η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, η αγορά εργασίας.
- Μεγαλύτερη έμφαση στις εφαρμογές της μακροοικονομικής στον πραγματικό κόσμο.
- Πρόσβαση σε διεθνείς βάσεις δεδομένων και σε στοιχεία διεθνών οργανισμών.
- Εργαλεία που διευκολύνουν τη μελέτη: δίχρωμα διαγράμματα, ανακεφαλαιώσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου, ερωτήσεις και προβλήματα, γλωσσάρι.
- Υποστηρικτικό υλικό για φοιτητές και διδάσκοντες.

Η "Μακροοικονομική" ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει τη θεωρία με τις πρακτικές εφαρμογές.
James Fackler, University of Kentucky


Σημείωση: Αναθεωρημένη έκδοση 2010.

24χ17 εκ., 1135 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Θέμις Μίνογλου (Επιμελητής) , Γιάννης Λαντούρης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-736-4
ISBN (10ψήφιο): 960-218-736-0
Βάρος: 2.485 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
99.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

74.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Abel, Andrew B.
Κατέχει την έδρα Robert Morris της χρηματοοικονομικής στο Wharton Scool και διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον απ΄ όπου αποφοίτησε με διάκριση και πήρε το διδακτορικό του από το ΜΙΤ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, όπως φαίνεται στις πολυάριθμες δημοσιεύσεις του, κινούνται στο χώρο της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, του σχηματισμού κεφαλαίου, της κοινωνικής ασφάλισης και της τιμολόγησης των χρηματοοικονομικών στοιχείων. Είναι ερευνητής στο National Bureau of Economic Research και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού "Carnegie-Rochester Conference Series".

Bernanke, Ben S.
Καθηγητής οικονομικών και δημοσίων οικονομικών στο Woodrow Wilson School of Public and International Affairs του Πανεπιστημίου Πρίνστον, απεφοίτησε με τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ΜΙΤ. Δίδαδε στο Stanford Graduate School of Business και από το 1985 διδάσκει στο Πρίνστον όπου σήμερα είναι και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, μακροοικονομικής ιστορίας και χρηματοοικονομικής.

Croushore, Dean
Ο Dean Croushore είναι αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών και Rigsby Fellow στο University of Richmond. Αποφοίτησε από το Ohio University και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Ohio State University. Αρχικά δίδαξε στο Pennsylvania State University το 1984. Μετά από 5 χρόνια διδασκαλίας, πήγε στη Federal Reseve Bank of Philadelphia, όπου υπηρέτησε ως οικονομολόγος και υποδιοικητής. Στα δεκατέσσερα χρόνια εργασίας του στη Philadelphia Fed ήταν επικεφαλής του μακροοικονομικού τμήματος που ενημερώνει το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση, με σκοπό τη χάραξη νομισματικής πολιτικής, διεύθυνε δύο εθνικές στατιστικές έρευνες πρόβλεψης, έγραψε οικονομικά άρθρα και μελέτησε τρέχοντα θέματα νομισματικής πολιτικής. Το 2003 επέστρεψε στην ακαδημαϊκή καριέρα του ως καθηγητής στο University of Richmond. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις στατιστικές προβλέψεις και στις επιπτώσεις της αναθεώρησης των χρονολογικών σειρών στη νομισματική πολιτική, καθώς και στη μακροοικονομική έρευνα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και ένα σύγγραμμα για το χρήμα και τις τράπεζες. Συμμετέχει στις εκδοτικές ομάδες πολλών επιστημονικών περιοδικών και είναι επιστημονικός συνεργάτης της Federal Reseve Bank of Philadelphia.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.