Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης ο Ιστορητής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης ο Ιστορητής

Παναγιώτα Π. Λάμπρη

20.00€ -10% 18.00€

Ο Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης ξεκίνησε την πνευματική του πορεία από το δημοτικό σχολείο του ορεινού χωριού Ροδαυγή της Ηπείρου και την τελείωσε με το θάνατό του. Οπλισμένος με την αντοχή και τη διαύγεια της ορεινής πατρίδας, ήρθη πάνω από πλήθος αντιξοότητες και κατάφερε να πραγματώσει το όνειρο της ζωής του που δεν ήταν άλλο από τις σπουδές και τη συνεχή πνευματική αναζήτηση. Τρύγησε δια βίου τη γνώση ως μέλισσα που μαζεύει γύρη από εκλεκτά άνθη και υπηρετώντας για πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις των Γενικών Αρχείων του Κράτους και σ΄ αυτή του Διευθυντή, παρήγαγε πνευματικό έργο ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας.

Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει τη ζωή και το έργο του με επιστημοσύνη και ευαισθησία, συστήνει τον επιστήμονα και συγγραφέα Κωνσταντίνο Α. Διαμάντη στο ευρύ κοινό και «διδάσκει» πως ο άνθρωπος, όταν δεν πτοείται από τους "Λαιστρηγόνες" και τους "Κύκλωπες" που συναντά στην πορεία του βίου και αγωνίζεται με ήθος και συνέπεια, σπάνια δεν καταφέρνει να κατακτήσει την "Ιθάκη" του...

Παναγιώτα Π. Λάμπρη

Παναγιώτα Π. Λάμπρη (Συγγραφέας)

Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη γεννήθηκε το 1959 στη Ροδαυγή Άρτας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί, δημοσιεύει βιβλιοπαρουσιάσεις και μελέτες και έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2006 εξέδωσε τη λαογραφική μελέτη "Ροδαυγή, το ρόδο της αυγής" (ιδιωτική έκδοση), το 2009 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο "Το χάσικο ψωμί" (εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία), το 2011 η μελέτη της "Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής" το 2014 την ποιητική συλλογή "Εν οδύναις" (εκδ. Άπειρος χώρα) και το 2015 "Η μνήμη της γεύσης" (εκδόσεις iwrite.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
307
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.611 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση