Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μια πόρτα, δύο κλειδαριές
(Τα εφτά κλειδιά για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της επιτυχίας σε όλους τους τομείς της ζωής σας)
Συγγραφέας:   Jim Muncy


Μια πόρτα, δύο κλειδαριές
Για ποιον λόγο η πόρτα της επιτυχίας έχει δύο κλειδαριές;

Ήταν μια αποκάλυψη που άλλαξε για πάντα τη ζωή μου.

Έπειτα από πολλά χρόνια διδασκαλίας σε επιχειρηματικά πανεπιστήμια, αποφάσισα να κατέβω από τον γυάλινο πύργο μου και να ρωτήσω πραγματικούς επιχειρηματίες για το τι θα έπρεπε να διδάσκω. Οι μετρίως επιτυχημένοι μου είπαν πως πρέπει να διδάξω επαγγελματικές δεξιότητες. Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι είπαν ότι αυτό δεν αρκεί. Είπαν ότι πρέπει επίσης να διδάξω και την επιτυχία. Οι κορυφαίοι στον τομέα τους μου εξήγησαν ότι, αν και οι δεξιότητες είναι σημαντικές, η μεγάλη επιτυχία κατακτιέται μόνον από όσους αντιλαμβάνονται την επιτυχία.

Φανταστείτε αυτό: Οι σπουδαστές μου στέκονταν μπροστά σε μια πόρτα. Από την άλλη μεριά της πόρτας βρισκόταν η επιτυχία. Η πόρτα είχε δύο κλειδαριές. Καθεμιά τους απαιτούσε διαφορετικό κλειδί. Όταν δίδασκα επιχειρηματικές δεξιότητες, πρόσφερα στους σπουδαστές μου το ένα κλειδί μόνο. Μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τη μία κλειδαριά, αλλά και πάλι δεν κατάφερναν να ανοίξουν την πόρτα. Χρειάζονταν και το κλειδί για τη δεύτερη κλειδαριά. Αυτή άνοιγε με τα κλειδιά για την επιτυχία. Έπρεπε λοιπόν να αρχίσω να διδάσκω την επιτυχία.

Εδώ είχα ένα μεγάλο πρόβλημα. Γνώριζα πώς να διδάσκω επαγγελματικές δεξιότητες. Αυτό έκανα τόσα χρόνια. Αλλά δεν γνώριζα πώς να διδάσκω την επιτυχία. Ποτέ μου δεν το είχα κάνει. Στην πραγματικότητα, δεν είχα ποτέ μου ούτε καν διδαχθεί την επιτυχία. Τότε ήταν που αποφάσισα να αφήσω τους μαθητές μου να γίνουν οι δάσκαλοι μου.

Είπα σε καθέναν σπουδαστή μου να βρει κι από ένα βιβλίο σχετικό με την επιτυχία · οποιοδήποτε βιβλίο, ασχέτως πεδίου ή οπτικής γωνίας. Το μόνο που απαιτούνταν ήταν το βιβλίο να υπόσχεται ότι διδάσκει κάτι σχετικά με την επιτυχία. Στην τάξη συζητήσαμε το βιβλίο του καθενός. Με εξέπληξε η ποιότητα των συζητήσεων αυτών, οπότε άρχισα να επαναλαμβάνω το ίδιο σε κάθε εξάμηνο. Με τον καιρό, κατέληξα να έχω συζητήσει αμέτρητες ώρες με τους σπουδαστές μου για την επιτυχία από εκατοντάδες διαφορετικές προσεγγίσεις και σε κάθε τομέα που μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Κάθε φορά στο τέλος του εξαμήνου, συνέβαινε το πιο αξιοθαύμαστο πράγμα: Όλα όσα είχαν γραφτεί ποτέ για την επιτυχία, ασχέτως του χώρου για τον οποίον είχαν γραφτεί, τελικά συμπυκνώνονταν πάντα στις ίδιες βασικές αρχές. Αυτές τις ονομάζω Ιτα εφτά κλειδιά της επιτυχίας Μ.

Μέσα στο παρόν βιβλίο θα ανακαλύψετε τα κλειδιά για την επιτυχία, τα οποία μου τα δίδαξαν οι μαθητές μου. Χρησιμοποιήστε τα ώστε να ξεκλειδώσετε και τη δική σας πόρτα που οδηγεί στην επιτυχία.

21χ14 εκ., 182 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Σέρρες
Ταξινόμιση DDC: 158.1 (Επιτυχία και προσωπικότητα), 158 (Συμβουλευτική)
Άλλα πρόσωπα: Σάκης Σεραφείμ (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-7977-64-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7977-64-5
Βάρος: 0.29 κιλά
Εκδότης: Θέσις
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.