Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθηματικές μέθοδοι στα οικονομικά
(Θεωρία και εφαρμογές)

Offer
Το βιβλίο αυτό περιέχει μία εκτεταμένη και συστηματική παρουσίαση των μαθηματικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην οικονομική επιστήμη, καθώς και του τρόπου εφαρμογής τους κατά την ανάλυση επιμέρους οικονομικών προβλημάτων. Απευθύνεται σε σπουδαστές των επιστημών της οικονομίας και της διοίκησης, που έχουν ανάγκη από ένα ενοποιημένο πλαίσιο το οποίο να περιέχει τόσο τα κατάλληλα σύγχρονα μαθηματικά εργαλεία όσο και τη μεθοδολογική προσέγγιση για την εφαρμογή τους στην ανάλυση φαινομένων, που μελετούνται στην οικονομία και τη διοίκηση. Επιπλέον, το βιβλίο απευθύνεται και σε φοιτητές ή αποφοίτους μαθηματικών τμημάτων, οι οποίοι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη μαθηματική τους κατάρτιση στη μελέτη οικονομικών. Για να επιτευχθεί στενότερη σύνδεση των μαθηματικών εργαλείων με την οικονομική θεωρία, οι οικονομικές εφαρμογές ακολουθούν τις μαθηματικές μεθόδους, ενώ για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών το βιβλίο περιέχει ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων που καλύπτουν τόσο τα μαθηματικά εργαλεία όσο και τις εφαρμογές. Η διάρθρωση των τμημάτων κάθε κεφαλαίου είναι τέτοια, ώτσε τόσο οι μαθηματικές μέθοδοι όσο και οι οικονομικές εφαρμογές να παρουσιάζουν, εν γένει, αυξανόμενη σχετικά δυσκολία. Έτσι, σε κάθε κεφάλαιο, τα πιο προχωρημένα θέματα εντοπίζονται κυρίως στο τέλος των μαθηματικών μεθόδων ή των οικονομικών εφαρμογών. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει εκτεταμένη σειρά ασκήσεων. Οι λύσεις των ασκήσεων καθώς και τα παραδείγματα για επίλυση προβλημάτων με χρήση του Προγράμματος Mathematica βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dardanosnet.gr/home/mathematics-xepapadeas.

24χ17 εκ., 868 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.154 3 (Οικονομικά μαθηματικά)
ISBN: 978-960-01-1440-9
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1440-4
Βάρος: 1.744 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
77.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

56.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Χ. Γιαννίκος είναι Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Οικονομικού Τμήματος. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το Οικονομικό Τμήμα του University of Manchester (1978-1981) με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής "The Social Time Preference Rate and the Social Opportunity Cost of Capital in the Evaluation of Public Investment Projects", Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜΑ) στα Οικονομικά από το Οικονομικό Τμήμα του University of Manchester (1976-1977) και Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1971-1976). Είναι Πρόεδρος της European Association of Environmental and Resource Economists και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Beijer International Institute of Ecological Economics της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών. Είναι εκδότης (editor in chief) του περιοδικού Environment and Development Economics και associate editor του Studies in Non Linear Dynamics and Econometrics, ενώ έχει διατελέσει συν-εκδότης (co-editor) του Journal of Environmental Economics and Μαmanagement, και associate editor των περιοδικών Environmental and Resource Economics και Water Resources Research. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα American Economic Review, Journal of Economic Dynamics and Control, Journal of Environmental Economics and Management, Journal of Public Economics, Journal of Risk and Uncertainty, Scandinavian Journal of Economics, Water Resources Research, Ecological Economics, Environmental and Resource Economics, Resource and Energy Economics, ενώ έχει εκδώσει σε διεθνείς και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, τρία βιβλία ως συγγραφέας και πέντε ως επιμελητής έκδοσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Βέλτιστο Έλεγχο Συστημάτων στο Χρόνο και στο Χώρο, Ανάπτυξη Ενοποιημένων Οικονομικών-Οικολογικών Υποδειγμάτων, Οικονομική Μεγέθυνση και τη Σχέση της με το Περιβάλλον, Περιβαλλοντική Πολιτική, Ανάπτυξη Μεθόδων Ευσταθούς Ελέγχου στη Διαχείριση Φυσικών Πόρων και στη Χρηματοοικονομική, Ανάλυση Δυναμικών Συστημάτων μέσω Εξελικτικών Προσεγγίσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.