Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεραπεύοντας το σχολείο

Offer
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει κείμενα για το σχολείο και την παθολογία του, τα οποία σηματοδοτούν την πορεία του στοχασμού, της ερευνητικής αναζήτησης αλλά κυρίως της τριανταπεντάχρονης πρακτικής του συγγραφέα ως σχολικού ψυχολόγου. Ο συγγραφέας, μέσα από τα κείμενά του, προτείνει μια άλλη ανάγνωση των βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν το "υπαρκτό" σχολείο: τη "σχολικοειδή του απόφυση" (σχολική αποτυχία) και τη βία στο σχολείο. Και μια άλλη παρέμβαση η οποία στοχεύει όχι μόνο να προσαρμόσει το παιδί στο σχολείο αλλά κυρίως το σχολείο στο παιδί.
O σχολικός ψυχολόγος καλείται να συμβάλει στην κριτική συνειδητοποίηση των εκπαιδευτικών φωτίζοντας τα κοινωνικά και θεσμικά αίτια της σχολικής αποτυχίας του λειτουργικού αναλφαβητισμού, της βίας και της παραβατικότητας. Καλείται επίσης να συμμετέχει στην οικοδόμηση ενός δημοκρατικού σχολείου αφού η επιστημονική έρευνα και το παιδαγωγικό πάθος πολλών πρωτοπόρων παιδαγωγών έχει καταδείξει πως ένα άλλο σχολείο είναι εφικτό, πως μπορούμε να θεραπεύσουμε το υπαρκτό σχολείο.

24χ17 εκ., 262 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τετράδια
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 303.6 (Βία), 302.224 4 (Αναλφαβητισμός)
ISBN: 978-960-9535-17-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9535-17-8
Βάρος: 0.475 κιλά
Εκδότης: Νήσος
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1952. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille 1 της Γαλλίας. Συνεργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στο Ινστιτούτο Διδακτικής και Παιδαγωγικών του ιδίου Πανεπιστημίου. Από το 1976, που επέστρεψε στην Κύπρο, εργάζεται ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το 1997 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με Άριστα (ομόφωνα) καταθέτοντας τη διατριβή του με τίτλο "Λειτουργικός αναλφαβητισμός: Σχολικός αποκλεισμός και σχολικός πόνος", η οποία εκδόθηκε σε βιβλίο τον ίδιο χρόνο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Έχει διδάξει ως επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille 1, ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και στην Παιδαγωγική Ακαδημία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει διενεργήσει δεκάδες ερευνητικές εργασίες και μελέτες σε θέματα που αφορούν στα πεδία της σχολικής αποτυχίας, λειτουργικού αναλφαβητισμού, βίας στο σχολείο, αγωγής υγείας, ναρκωτικών κ.α. Έχει κληθεί και συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια καταθέτοντας ανακοινώσεις στα πιο πάνω θέματα. Διετέλεσε μέλος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου από της ιδρύσεως του το 2001 μέχρι το 2010. Είναι μέλος του Συμβουλίου Εγκληματικότητας από της ιδρύσεώς του, το 2004. Είναι Επιστημονικός Συντονιστής του Κυπριακού Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο, των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και του Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο καθώς και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.