Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκαιο της αναίρεσης

Δίκαιο της αναίρεσης
Το δίκαιο της αναίρεσης παρουσιάζει κορυφαίο δογματικό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί το δίκαιο, στο οποίο αποτυπώνεται η συνολική σύλληψη της πολιτικής δικονομίας στην κυρωτική της μορφή, έχει δε τύχει στη χώρα μας εξαιρετικής θεωρητικής και νομολογιακής επεξεργασίας. Επιπλέον, το δίκαιο της αναίρεσης διατρέχει η διάκριση πραγματικού και νομικού ζητήματος, που απο­τελεί, κατά την επιτυχή έκφραση του Γ. Μητσοπούλου, το ανέκφραστο θεμέ­λιο της λογικής διάρθρωσης της πράξης εφαρμογής του δικαίου. Επιβάλλεται, λοιπόν, για την ορθή κατανόηση του ενδίκου αυτού μέσου συχνά η αναγωγή σε ζητήματα γενικής θεωρίας και λογικής του δικαίου.

Στο ανά χείρας έργο επιχειρείται η συστηματική ερμηνεία των διατάξεων των άρθρων 552-582 ΚΠολΔ με βάση τα πορίσματα της δικονομικής θεωρίας, αλλά και της νομολογίας, πάντοτε δε σε κριτικό διάλογο, μέσω του οποίου προάγεται, άλλωστε, η ερμηνεία του δικαίου.

24χ17 εκ., 643 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Πολιτική δικονομία)
ISBN: 978-960-445-696-3
ISBN (10ψήφιο): 960-445-696-2
Βάρος: 1.332 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
46.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.