Το γράμμα της ελπίδας
zoom in

Μπορούμε να μετατρέψουμε τον φόβο, την οργή και την αγανάκτηση σε δύναμη, σε ιδέες και σε δημιουργική ενέργεια. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αν -ατομικά και συλλογικά- παλέψουμε για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Μπορούμε, αν, ως πολίτες, ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας, την ανεξάρτητη και ορθολογική μας σκέψη και αν παίξουμε σωστά και αποτελεσματικά τους κοινωνικούς μας ρόλους - ως γονείς, δάσκαλοι, μαθητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, παραγωγοί και καταναλωτές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για να διαβαστεί τούτο το βιβλίο.

Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι φτάσαμε στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, ότι τα χάσαμε όλα. Χάσαμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Χάσαμε τη σιγουριά, τη γαλήνη και κάθε αχτίδα αισιοδοξίας. Δυστυχώς, αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, φοβάμαι ότι θα δούμε ακόμη πολύ χειρότερα. Παρ΄ όλα αυτά, ως χώρα, διαθέτουμε αρκετά πλεονεκτήματα, όπως η γεωγραφική θέση, το υψηλό γνωστικό και διανοητικό επίπεδό μας, ο ορυκτός πλούτος, το κλίμα, η γη, η θάλασσα και ο ουρανός, η ιστορία και ο αρχαίος μας πολιτισμός. Συνεπώς, μπορούμε και οφείλουμε να ξαναονειρευτούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία και να χτίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει: ξεχωριστή, αυθεντική, πρωτοπόρα στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στην ανθρωπιά, στο κάλλος, στον έρωτα και στο ήθος. Μπορούμε να κοιτάξουμε τον γαλάζιο ουρανό, να ονειρευτούμε ξανά και να αφήσουμε το όνειρο ν΄ αγγίξει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά μας και, λίγο λίγο, να το κάνουμε πραγματικότητα.

Δημήτριος Κ. Μπουραντάς

Δημήτριος Κ. Μπουραντάς (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ, διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Executive MBA και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τα βιβλία που έχει εκδώσει, έχουν γίνει best sellers τα παρακάτω: "Μάνατζμεντ" (εκδόσεις Μπένου, 2002), "Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας" (εκδόσεις Κριτική, 2005). To μυθιστόρημα "Όλα σού τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη" (εκδόσεις Πατάκη) κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ, 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Το βιβλίο του "Επί σκηνής χωρίς πρόβα" (εκδόσεις Πατάκη, 2010) βρέθηκε για αρκετούς μήνες στις λίστες των best sellers. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς, όπως και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πλήθος συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της κίνησης πολιτών "Ο Κύκλος των Χαμένων Αξιών" (www.clv.gr). Το βιβλίο του "Leadership Meta-Competencies" (εκδ. Ashgate-Gower) βρέθηκε στις λίστες των μπεστ σέλερ του Amazon.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
299
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.462 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση