Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο δωδεκανησιακός Τύπος 1848 - 2008
(Συμβολή στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Δωδεκανήσου: Λοιπά Δωδεκάνησα)
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης Λογοθέτης


Ο δωδεκανησιακός Τύπος 1848 - 2008
[set τριών τόμων]

Ο δεύτερος τόμος του Δωδεκανησιακού Τύπου (1848-2008) αναφέρεται στον τύπο των επιμέρους νησιών της Δωδεκανήσου, πλην της Ρόδου, είτε τα έντυπα εκδίδονταν στα νησιά, είτε σε άλλα μέρη, που υπήρχαν κοινότητες των νησιωτών και περιλαμβάνει στην αρχή ένα γενικό εισαγωγικό κείμενο που περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούσαν στα νησιά και στις νησιώτικες παροικίες της διασποράς, αναφορικά με τον τύπο καθώς και τα έντυπα που εκδόθηκαν. Ακολουθεί η παρουσίαση του τύπου των νησιών κατά αλφαβητική σειρά και χρονολογία έκδοσης των εντύπων. Για κάθε νησί προηγείται μια ιστορική αναδρομή από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά στις τοπικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες αλλά και τις αντίστοιχες συνθήκες των ομονησιωτών της διασποράς και ακολουθούν τα λήμματα των εντύπων, τα οποία συνοδεύονται από τις αντίστοιχες εικόνες.


Σημείωση: Η τιμή αφορά το set των τριών τόμων. Χορηγός έκδοσης: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου

30χ21 εκ., 670 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 3
ISBN Set: 960-90781-2-5
ISBN13 Set: 978-960-90781-2-2
Ταξινόμιση DDC: 050.09 (Περιοδικά - Ιστορία), 070.495 (Εφημερίδες - Ελλάς)
ISBN: 978-960-90781-4-6
ISBN (10ψήφιο): 960-90781-4-1
Βάρος: 2.5 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
120.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

106.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Δρ. Μιλτιάδης Λογοθέτης, είναι επιστημονικός σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Ερευνών. Έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, στην έρευνα αγοράς, στο δίκαιο του τουρισμού και στην τουριστική πολιτική, όπου αφιέρωσε και τη διδακτορική του διατριβή "Προβλήματα και κατευθύνσεις τουριστικής πολιτικής". Διετέλεσε διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων στην ΑΣΤΕΡ και στη Σχολή Ξεναγών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται στην οικονομία, στον τουρισμό και στη νεώτερη πολιτική και οικονομική ιστορία της Δωδεκανήσου. Βιβλία και μονογραφίες του έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Εθνική Τράπεζα, από την Εμπορική Τράπεζα και άλλες επιστημονικές οργανώσεις και εταιρείες. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Δωδεκανήσου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.