Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έρευνα και εκπαιδευτική πράξη στην ειδική αγωγή

Offer
Η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα φαίνεται να παρουσιάζει σταδιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς γίνεται προσπάθεια να εγκαταλειφθεί το παραδοσιακό ιατροκεντρικό μοντέλο και να εναρμονιστεί με τη φιλοσοφία του κοινωνικού μοντέλου παρέμβασης. Παρ΄ όλα αυτά συναντώνται δυσκολίες και ελλείψεις τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε θεσμικό και πρακτικό επίπεδο.

Έχοντας ως σκοπό να αναδείξει τη σημαντικότητα του ζητήματος της ειδικής αγωγής, να ευαισθητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα, αλλά και συμβάλει στην αναγκαιότητα επιστημονικής και μεθοδικής προσέγγισης του θέματος, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ποικίλες παιδαγωγικές, διδακτικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και ερευνητικές προσεγγίσεις για τα άτομα με αναπηρία.


Περιλαμβάνονται τα κείμενα
- Ευστράτιος Παπάνης, Παναγιώτης Γιαβρίμης, Βίκη Αγνή, "Αντί προλόγου"
- Ευστράτιος Παπάνης, Αθηνά - ΕΛένη Αντένα, "Δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά με αναπηρία"
- Αικατερίνη Βενιανάκη, "Τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολικό πλαίσιο"
- Αλέξανδρος Παπάνης, "Στρατηγικές εκμαθήσεις μιας ξένης γλώσσας"
- Βασίλης Κουρμπέσης, Αγνή Βίκη, Σπύρος Φερεντίνος, "Συνεργασία σχολείου και οικογένειας κωφών παιδιών"
- Δέσποινα Αγγελοπούλου, "Παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με εκπαιδευτικά λογισμικά για μαθητές με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
- Ελένη Αϊβαλιώτη, "Οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία. Μια συνοπτική παρουσίαση"
- Ελένη Βασιλάκη, Γεώργιος Περικλειδάκης, Γιάννης Σπαντιδάκης, Ευθυμία Μητσοπούλου, "Διερεύνηση των επιπτώσεων του άγχους στη λειτουργία της εργαζόμενης μνήμης και την επίδοση κατά τη διάρκεια επιτέλεσης δύο αριθμητικών μνημονικών έργων"
- Ευαγγελία Κανταρτζή, "Τα χαρισματικά παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από την ίση μεταχείριση ανόμοιων"
- Ευθύμης Τσαγγαλάς, "Πρόταση για την παραγωγή διδακτικού υλικού βασισμένου στην αξιοποίηση της επιστημολογίας"
- Ευστράτιος Παπάνης, "Τρίτη ηλικία και κατάθλιψη"
- Ευστράτιος Παπάνης, Παναγιώτης Γιαβρίμης, Κατερίνα Μπαλάσα, "Άγχος, επαγγελματική εξουθένωση, ποιότητα ζωής των εργαζομένων και εργασιακή ικανοποίηση"
- Ιωσήφ Φραγκούλης, "Αξιολόγηση προγραμμάτων ειδικής αγωγής"
- Καλλιόπη Κασσωτάκη - Ψαρουδάκη, "Η γραμματική ικανότητα των παιδιών στις πολυπολιτισμικές τάξεις του νηπιαγωγείου με πρώτη (Γ1) και δεύτερη (Γ2) γλώσσα την ελληνική
- Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, "Η ψυχική ανθεκτικότητα υπό το πρίσμα της οικοσυστημικής προσέγγισης"
- Μαρία Μαυροπούλου, "Εκπαιδευτικό ανθρώπινο δυναμικό και γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες: διαχειριστικό επικοινωνιακό πρόβλημα ή πρόβλημα προσωπικής ανάπτυξης;"
- Μαρία Τζενάκη, "Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
- Ξανθίππη Μπαλλή, "Ο ρόλος της αναπτυξιακής φυσικής αγωγής στα Α.μ.ε.Α. στην προσχολική και στην πρώτη σχολική ηλικία"
- Σωτηρία Μητρέλλου, Παναγιώτης Γιαβρίμης, Ευστράτιος Παπάνης, "Δια βίου εκπαίδευση, ηλεκτρονική μάθηση και απασχόληση στο Β. Αιγαίο"
- Σωτηρία Τριαντάρη, "Ειδική αγωγή και η φιλοσοφία της. Από τη θεωρία στη βιωματική εμπειρία"
- Χριστίνα Κ. Συριοπούλου - Δελλή, "Εκπαιδευτική πολιτική με αναφορές στο αναλυτικό πρόγραμμα για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές στην Ελλάδά"
- Danai Lazarou, "Illness representations as predictors of avoidance behaviour, depression and anxiety in patients with irritable bowel syndrome"

24χ17 εκ., 685 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
Άλλα πρόσωπα: Ευστράτιος Παπάνης (Επιμελητής) , Παναγιώτης Γιαβρίμης (Επιμελητής) , Αγνή Βίκη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-08-0518-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0518-0
Βάρος: 1.163 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
43.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Βασιλάκη πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στα Ιωάννινα και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα Πανεπιστήμια του Edinburgh και Dundee στη Σκοτία. Από το 1992 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο εκλέχθηκε πρόσφατα στη βαθμίδα της επίκουρης καθηγήτριας Ψυχολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τις επιπτώσεις του άγχους και γενικότερα των θυμικών καταστάσεων στις γνωστικές λειτουργίες. Εκπροσωπεί την ελληνική ερευνητική κοινότητα στη Διεθνή Εταιρεία για την Έρευνα στην Περιοχή του Στρες και του Άγχους (Star Society) και στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία για την Εφηβεία (EARA). Έχει συγγράψει αρκετά κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Ο Βασίλης Κουρμπέτης είναι σύμβουλος ειδικής αγωγής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολικές μονάδες κωφών στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Πήρε το Master of Education στην Εκπαίδευση Κωφών το 1982 και το Doctor of Education στην Εφαρμοσμένη Ψυχογλωσσολογία και Κώφωση το 1987 από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Έχει αναπτύξει 12 εκπαιδευτικά εργαλεία για την εκπαίδευση και επικοινωνία κωφών και ακουόντων με τη χρήση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, εκ των οποίων τα 7 ως επιστημονικός υπεύθυνος και τα 5 ως επιστημονικός συνεργάτης.

Παπάνης, Ευστράτιος
Ο Ευστράτιος Παπάνης γεννήθηκε το 1969 στην Αγιάσο της Λέσβου. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεθοδολογία Έρευνας σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στο Πανεπιστήμιο Reading της Βρετανίας. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παράλληλα έχει τελειώσει Δημοσιογραφία και κατέχει δίπλωμα Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας. Δίδαξε στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο Αθηνών, στο New York College, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θράκης, στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο διδασκαλείο "Αλέξανδρος Δελμούζος". Έχει εκλεγεί επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού και έχει εκδώσει το βιβλίο "Η αυτοεκτίμηση και η μέτρησή της" (2004).

Ο Ιωάννης Σπαντιδάκης σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998, με υποτροφία του ΙΚΥ, έλαβε το διδακτορικό του στο ίδιο Τμήμα. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και ως σχολικός σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2003 είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε γνωστικά αντικείμενα όπως η ψυχοπαιδαγωγική του γραπτού λόγου, η διάγνωση, αντιμετώπιση και αξιολόγηση των προβλημάτων παραγωγής του γραπτού λόγου, ο ρόλος των υπολογιστών στην ανάπτυξη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων παραγωγής γραπτού λόγου και η μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες γύρω από την ψυχοπαιδαγωγική και τα προβλήματα του γραπτού λόγου, καθώς και το λογισμικό "Ιδεοκατασκευές".

Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Περιφέρειας Αθηνών. Σπουδές: Πτυχιούχος Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο "Στατιστική και Μεθοδολογία εμπειρικής έρευνας στην Ψυχολογία", θέμα διατριβής "Ψυχολογικές λειτουργίες των μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση". Διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: 1) Διδασκαλία του μαθήματος "Στατιστική επεξεργασία δεδομένων ψυχολογικής έρευνας" στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80. 2) Διδασκαλία του μαθήματος "Στατιστική ανάλυση ψυχολογικών δεδομένων" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία" του Παντείου Πανεπιστημίου. 3) Διδασκαλία της θεματικής ενότητας "Στατιστική στις Κοινωνικές Επιστήμες, με χρήση Η/Υ" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγγραφέας άρθρων σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και βιβλίων που αναφέρονται κυρίως στα πεδία της Εκπαίδευσης και της Ψυχολογίας. Υπεύθυνος για τη στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Εκπαιδευτής σε Σχολές Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.