Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενστάσεις κατά τον αστικό κώδικα
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Ενστάσεις κατά τον αστικό κώδικα
Συνεργάστηκαν οι: Β. Βασιλοπούλου, Π. Βαφειάδου, Κ. Βούλγαρη, Χ. Βρεττού, Ν. Δαβράδος, Π. Δουβίτσας, Σ. Θεράπου, Ι. Καλογριδάκης, Ε. Καραγιάννη, Κ. Καραγιάννης, Ε. Καστρήσιος, Κ. Κόμνιος, Σ. Κουμάνης, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μασούρος, Μ. Μαυρομιχάλης, Κ. Μητσοπούλου-Κάντα, Ι. Πιτσιρίκος, Ά. Πλεύρη, Κ. Ρήγας, Κ. Ρόκας, Ε. Σπινέλλης, Β. Σταματόπουλος, Α. Σταυρουλάκη, Ν. Ταραντίλης, Γ. Τζιώτης, Χ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Τσίρου, Ζ. Τσολακίδης, Σ. Φωτέας, Κ. Χατζηκωνσταντή, Α. Χελιδόνης, Ε. Χριστιανοπούλου.


Το συλλογικό έργο "Ενστάσεις κατά τον αστικό κώδικα" αποτελεί τον πρώτο τόμο της σειράς που πραγματεύεται τις ενστάσεις οι οποίες μπορούν να προταθούν στο πλαίσιο διαφορών ιδιωτικού δικαίου. Σε αντίθεση με τις "δικονομικές" ή "διαδικαστικές" ενστάσεις, οι οποίες θεμελιώνονται σε κανόνες του δικονομικού δικαίου και αποτελούν το αντικείμενο του δεύτερου τόμου της εν λόγω σειράς (Ενστάσεις κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ο τόμος αυτός είναι αφιερωμένος στις "ουσιαστικές" ενστάσεις ή ενστάσεις του ουσιαστικού δικαίου, δηλ. στις ενστάσεις που θεμελιώνονται σε κανόνες του ουσιαστικού δικαίου και ειδικότερα σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Με αφετηρία τις διάφορες αξιώσεις που απορρέουν από διατάξεις αστικού δικαίου και των οποίων η ικανοποίηση μπορεί να επιδιωχθεί με την άσκηση αγωγής, το παρόν έργο παρουσιάζει τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που παρέχουν ένσταση κατά της ασκούμενης αξίωσης και, περαιτέρω, επιχειρεί ανάλυση των στοιχείων που απαιτείται να επικαλεστεί ο καθʼ ου η αξίωση για το ορισμένο της ενστάσεώς του, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίδεται και στον χαρακτηρισμό της ένστασης ως καταχρηστικής ή γνήσιας (αυτοτελούς ή μη αυτοτελούς), ο οποίος έχει πρακτική σημασία όχι μόνο για τη δικονομική μεταχείριση της ένστασης, αλλά και για θέματα ουσιαστικού δικαίου, όπως είναι κυρίως η δυνατότητα παραιτήσεως από αυτήν.

Βασικός στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τον εφαρμοστή του δικαίου στην έρευνα της ύλης του αστικού δικαίου από την οπτική γωνία της ένστασης και να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για το νομικό της πράξης.

Το έργο συμπληρώνεται με αναλυτικό πίνακα περιεχομένων και ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο για εύκολη ανεύρεση των επιμέρους θεμάτων.

1456 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 348.023 (Αστικός κώδικας )
Άλλα πρόσωπα: Ελευθέριος Καστρήσιος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-272-877-2
ISBN (10ψήφιο): 960-272-877-9
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
80.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.