Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωγραφία της υπαίθρου
(Διαδικασίες, αποκρίσεις και εμπειρίες αγροτικής αναδιάρθρωσης)
Συγγραφέας:   Michael Woods


Offer
Η "Γεωγραφία της υπαίθρου" αποτελεί μια περιεκτική εισαγωγή στη μελέτη των αγροτικών οικονομιών και κοινωνιών. Με σαφήνεια και πληρότητα, παρακολουθεί την αγροτική αλλαγή, εστιάζοντας σε:
- Διαδικασίες αναδιάρθρωσης του αγροτικού χώρου: παγκοσμιοποίηση, αλλαγές στη γεωργία και την οικονομία, κοινωνική και πληθυσμιακή ανασύνθεση, περιβαλλοντικές μεταβολές.
- Αποκρίσεις στην αναδιάρθρωση της υπαίθρου: μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής, νέες στρατηγικές ανάπτυξης και διακυβέρνησης του αγροτικού χώρου, εμπορευματοποίηση της υπαίθρου, προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας.
- Εμπειρίες αγροτικής αναδιάρθρωσης: αλλαγές στον τρόπο ζωής, πολιτικές υγείας, οικιστικά ζητήματα, απασχόληση, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός.

Κεφάλαια μικρής έκτασης, συγκριτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και ορισμοί των βασικών εννοιών καθιστούν το βιβλίο εξαιρετικά παιδαγωγικό και προσβάσιμο για τον αναγνώστη. Προτάσεις για περαιτέρω μελέτη και αναφορές σε σχετικούς ιστότοπους προτρέπουν το διδάσκοντα, το σπουδαστή, τον ερευνητή να εμβαθύνουν περισσότερο στις σπουδές της υπαίθρου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κοινωνικούς επιστήμονες και ερευνητές, σε πολιτικούς και στελέχη εφαρμογής δημόσιων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και σε όλους εκείνους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εργάζονται, δρουν, ενδιαφέρονται ή ανησυχούν για το φυσικό περιβάλλον και γενικότερα για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της υπαίθρου.

"Με τη "Γεωγραφία της υπαίθρου" ο Michael Woods αποκαθιστά τον συχνά υποτιμημένο δυναμισμό του αγροτικού χώρου."

(Patrick H. Mooney, University of Kentucky)


Σημείωση: Πρόλογος: Θεοδοσία Ανθοπούλου.

24χ17 εκ., 509 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910 (Γεωγραφία ), 338.1 (Γεωργία - Οικονομικές απόψεις), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
Άλλα πρόσωπα: Θεοδοσία Ανθοπούλου (Επιμελητής) , Γιώργος Μελισσουργός (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-717-3
ISBN (10ψήφιο): 960-218-717-4
Βάρος: 0.846 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Michael Woods είναι επίκουρος καθηγητής ανθρωπογεωγραφίας στο Institute of Geography and Earth Sciences του Πανεπιστημίου Ουαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γεωγραφία της υπαίθρου και την πολιτική γεωγραφία, με έμφαση στη διακυβέρνηση του αγροτικού χώρου και την παγκοσμιοποίηση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.