Ένα καράβι στο μπαλκόνι μας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένα καράβι στο μπαλκόνι μας

Γιοβάννα

Περασμένος αιώνας. Μια οικογένεια με εφτά παιδιά που μεγαλώνουν περνώντας μέσα από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, τον Εμφύλιο, το διχασμό.

Ιστορίες ανθρώπων στο γύρισμα ταραγμένων εποχών της ανθρωπότητας. Παιδιά που ζουν τον έρωτα, που πληγώνονται από τη μοίρα τη δικιά τους και της Ελλάδας. Ανάμεσα τους και η Αντιγόνη.

Όμορφη και αδικημένη όπως πιστεύει, με το πάθος να ζήσει, να λευτερωθεί, να υπερτερήσει, κινείται σπασμωδικά. Παντρεύεται και, ανικανοποίητη, ζει για λίγες, απαγορευμένες στιγμές, έναν μονόπλευρο έρωτα που καθορίζει τη ζωή της.

Μάνα μόνο επειδή γέννησε, σφραγίζει με μαύρο μελάνι τις ζωές των πλασμάτων που έφερε στον κόσμο. Υπάρξεις που θα παλέψουν και θα νικήσουν, για το δικό τους αύριο, για την ελπίδα.

Γιοβάννα

Γιοβάννα (Συγγραφέας)

Η Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή), κόρη του ζωγράφου Κώστα Φάσσου, γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Πήρε βραβείο του Ωδείου Αθηνών στην όπερα, έκανε όμως καριέρα στο ελαφρό τραγούδι. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού (΄60-΄70). Παράλληλα έκανε καριέρα και στο εξωτερικό: 150 κοντσέρτα και εκατομμύρια δίσκους στη Σοβιετική Ένωση, εκπρόσωπος για δύο χρόνια του Ραδιοφωνικού Σταθμού Γενεύης με συναυλίες σ΄ όλη την Ευρώπη (εκπρόσωπος της Ελβετίας και στη Eurovision), δίσκους σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία. Εμφανίσεις, γενικότερα, από Λατινική Αμερική μέχρι Βόρεια Ρωσία, Καύκασο και Ισραήλ. Τώρα γράφει. Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, οι οποίες επανεκδόθηκαν μαζί με ανέκδοτα ποιήματά της, με τίτλο "Ο μεγάλος ωκεανός", επτά μυθιστορήματα, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, μία συλλογή διηγημάτων, όπως και δύο θεατρικά, το ένα από τα οποία ("Ο προθάλαμος") πήρε το Γ΄ Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το μυθιστόρημά της "Ο δρόμος για το Νότο" ("Κέδρος", 20η έκδ.), έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση